Başkan Zihni Şahin’den, ekonomiyi canlandıracak projeler

Başkan Zihni Şahin’den, ekonomiyi canlandıracak projeler
29.03.2019
A+
A-

Samsun’da, Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, “Turizm kenti Atakum’da yeni iş imkanları oluşturacağız. Atakum’da işsizliği azaltacağız” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, genç bir nüfusa sahip Atakum’da yeni iş imkanları oluşturacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Şahin, “Atakum’da işsizliği azaltacağız” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Esenevler Mahallesi’nde esnaf turu yapan Başkan Zihni Şahin, ziyaretlerinde birbirinden önemli müjdeler verdi. AK Parti İlçe Başkanı Haluk Köksoy’un eşlik ettiği Zihni Şahin, “Atakum, genç bir nüfusa sahip. Bu nedenle çalışabilecek yaşta çok sayıda insanımız var. Bu insanlarımızın meslek ve iş sahibi olmaları gerekmekte. Biz bunun için önemli projeler hazırladık. Atakumuzda işsizliği azaltacağız” dedi.

TURİZM KENTİNDE EKONOMİ CANLANACAK

Atakum’un en önemli ve en büyük potansiyelinin ‘Turizm’ olduğuna dikkati çeken Zihni Şahin, “Bu nedenle Akvaryum, Atakum Feneri ve Kocadağ Tesisleri gibi turizm odaklı projelerimiz, kentimize gelecek olan ziyaretçi sayısını çok daha fazla artıracaktır. Samsun’un ve Karadeniz’in göz bebeği Atakum’un sahillerinde yılın her ayı aktiviteler yapılacak. Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak ‘Sahil Organizasyonları Ekibi’, konserler, halkoyunları, ses yarışmaları, çocuklara yönelik eğlenceler gibi 12 ay sürecek festivallere imza atacak” diye konuştu.

YENİ HALK İSKELESİ, DOĞAYLA İÇ İÇE KONUTLAR

Atakumluların denizle daha iç içe olması amacıyla kafeteryası da olan yeni bir Halk İskelesi inşa edeceklerini söyleyen Zihni Şahin, “İş yerlerinin yanı sıra öncelikle düşük yoğunluklu ve yeşil ile iç içe konut projeleri desteklenecek. Samsun’da ihtiyaç duyulan bahçeli, doğayla bütünleşen evlerin adresi Atakum olacak. Millet bahçesi, koru ve parklar, botanik bahçeler ile Atakumlu hemşehrilerimin hoşça vakit geçirmesi, misafirlerini ağırlayabilmesi için sosyal tesislerimizin sayısı ve niteliği artırılacak. Otel ve konaklama tesislerinin desteklenmesi ile turizm bölgeleri oluşturulmasını sağlayacağız” dedi.

ATİM VE ATAKUM GLOBAL!

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarında ayrıca şunları söyledi:

“Gerek özel sektör gerekse, kamu hastanelerinin şehrimize kazandırılması için yeni alanlar üretilecek. Trafiğe kapalı ve alışverişe uygun alanlar düzenlemeleri ile sosyalleşmeyi ve yayalaştırmayı hedefliyoruz. Bu proje sayesinde esnafımızın ekonomik hareketliğinin de artırılması sağlanacak. Hem iş arayanların iş bulmasını sağlamak, hem de Atakum’daki işletmelerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına erişimini kolaylaştırmak adına yazılım tabanlı Yerinde İstihdam İçin Eşleştirme Merkezi ATİM kurulacak. Ayrıca Atakum Golbal hayata geçirilerek, Atakumumuzun tanıtımı, iş adamlarımızın faaliyetlerinin duyurulması, üretim satışlarının yaygınlaştırılması gerçekleştirilecek.

ÜRETİM ODAKLI, İNSAN MERKEZLİ…

ATAMEK ile vasıflı eleman yetiştirilecek ve bu kişilerin istihdam edilmesi sağlanacak. Açacağımız Kadınlar Meslek Edindirme Kursları’nın yanısıra ürün satış merkezleri ve e-ticaret sistemiyle kadınlar ve genç kızlarımızın aile ekonomisine ve kendilerine ekonomik katkı sağlanacak. Kısacası üretim odaklı, insan merkezli, kalkınma esaslı bir anlayış içerisinde hareket edeceğiz.”

Atakum’un kırsal kesimlerinde tarım ve hayvancılığın destekleneceğini açıklayan Zihni Şahin, “Ne ranta, ne israfa izin vermeyeceğiz. Üreticimiz kazanacak” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, ilçede önümüzdeki 5 yıl içerisinde özellikle kırsal kesimlerde tarım ve hayvancılığa tam destek vereceklerini açıkladı.

ÇARŞI 1919 HAYIRLI OLSUN

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çarşı 1919’un açılışına eşi Şükriye Şahin ile birlikte katılan Başkan Zihni Şahin, “Her zaman dediğimiz ve uyguladığımız gibi üreten hanım kardeşlerimizin yanındayız. Özellikle ev hanımlarının el emeği ürünlerini sergileyeceği Çarşı 1919’un açılışını gerçekleştirdik. Başta eşim Şükriye hanım olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÜRÜN MODELİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte çarşının açılışını gerçekleştiren Zihni Şahin, Cumhur İtitfakı Adayı olduğu Atakum için geliştirdiği ‘üretici destekli’ projelerini anlattı. Başkan Şahin, şunları söyledi:

“Kırsal alanlardaki mahallelerimizde üretilen sağlıklı ürünler semt pazarlarında oluşturulacak özel alanlarda hemşerilerimize sunulacak. Tarım ve hayvancılık desteklenecek, üreticilerimizin ürettiği ürünlerinin endüstriyel ürün haline getirilmesine katkı sağlanarak ekonomileri güçlenecek. Sözleşmeli Ürün Modeli’ni geliştireceğiz. Alım garantili bu model ile üreticilerimizin ürünleri ellerinde kalmayacak. Ayrıca Canlı Hayvan Pazarı kuracağız. Tarım ve hayvancılıkla geçinen üreticinin kazancı 2 kat artacak. Hedefimiz her Atakumlu’nun daha mutlu ve huzurlu, daha refahlı ve güçlü ekonomili, daha düzenli ve sakin, daha güvenli ve gelişmiş bir kentte yaşamasını sağlamaktır.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ VE ULAŞIM

Atakumlu hemşehrilerimin  araç tamir ve bakım ihtiyaçlarını kısa mesafede karşılamak ve ilçemizde istihdam imkanı oluşturmak adına Küçük Sanayi Sitesi’ni kuracağız. İlçe genelinde yol ve ulaşım konforunun artırılması için şehir içi, köy ve mahalle yoları yeniden ele alınacak, iyileştirilecek.

KÜLTÜR SANAT KOMPLEKSİ

Atakum’a kazandıracağımız Kültür Sanat Kompleksi sinema, sergi, halk oyunları, balo, opera, bale, tiyatro, konserler, çalıştay, sempozyum, panel ve konferansların gerçekleştiği, sanat kurslarının yer aldığı, içinde konservatuvarın bulunduğu bir merkez olacak.”

‘PARTİZANLIK, AYRIMCILIK YAPMAM!..’

Başkan Zihni Şahin ayrıca, tüm insanları kucakladıklarını, Atakum’a hizmet sevdası ile yola çıktıklarını da söyleyerek, “Bende partizanlık, ayrımcılık asla olmaz. Seçim sonrası kim kime oy vermiş asla bakmam. Tek derdim Atakum’a ve insanlarımıza hizmet etmek. Açıklık ve şeffaflıktan, ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışımdan asla taviz vermeyeceğim. Ranta ve israfa da geçit yok. Sevgiyle birlikte yürüyecek ve birlikte başaracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.