Başkan Osman Genç: Güçlü Türkiye’nin Yolu Eğitimden Geçer

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yeni Türkiye’yi, dolayısıyla 2023, 2051 ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir.

23.11.2016
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yeni Türkiye’yi, dolayısıyla 2023, 2051 ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir. Daha güçlü ve daha kalkınmış, güçlü bir Türkiye’nin yolu eğitimden geçer” dedi.

Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs ve şube yöneticileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Örs ve şube yöneticileri, aynı zamanda mesleği eğitimci olan Başkan Osman Genç’in Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, çiçek verdi. Kendisinin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Şube Başkanı Örs ve dernek yöneticilerine teşekkür eden Başkan Osman Genç, öğretmenlerin senede bir gün hatırlanacak varlıklar olmadığını söyledi.

‘YENİ TÜRKİYE’Yİ ÖĞRETMENLER İNŞA EDECEK’

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan ve mesleğinin eğitimci olmasından her zaman onur duyduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, “Ancak daha güçlü bir Türkiye’yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Yeni Türkiye’yi, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir” dedi.

‘ÖĞRETMENLER GELİŞİMİN ANAHTARIDIR’

Daha güçlü ve daha kalkınmış, güçlü bir Türkiye’nin yolunun eğitimden geçtiğine vurgu yapan Genç, “Öğretmen sadece çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Onlar, ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenlerdir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimiz; insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğinin mensubudur” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Öğretmenlerin tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın ve sevginin öncüleri olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: “Öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. Bizler de aydınlık geleceğin yolunun eğitimden geçtiğini çok iyi biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Aynı zamanda bir eğitimci olarak, geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.