Başkan Osman Genç: Engelsiz şehir oluşturmalıyız

Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “İnsanlar değil, şehirler engelli olur. Toplumun bütün kesimlerinin birlikte yaşayabildiği engelsiz bir şehir inşa etmeliyiz” dedi.

02.12.2016
A+
A-

Başkan Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çeken Genç, “İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir.

21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. Şehri bütün insanların bir arada engelsiz yaşayabileceği hale getirmemiz lazım. Bütün insanların mutlu olduğu, huzur içinde yaşadığı, engelsiz şehir oluşturmalıyız. Çünkü her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşama hakkına sahiptir” dedi.

‘HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ’

Engelli vatandaşların yaşadığı problemlerin, toplum olarak ortak çaba gerektiren konular olduğunu vurgulayan Genç, “Toplum içerisinde önemli bir kesimi oluşturan engellilerimizin eğitilmeleri, sosyal ve iktisadi yaşama katılımları için hükümetimiz büyük çabalar sarf etmektedir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bireysel sorunları değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren, toplum olarak hepimizin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engellilerimizi, sosyal yaşama ve topluma kazandırmak, bizler için insanlık görevidir” açıklamasını yaptı.

ENGELLİLERE ÖZEL YATIRIMLAR

Engellilere yönelik bir çok çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: “Daha önce ‘Engelimize değil, potansiyelimize bakın’ projesini düzenledik. Aynı zamanda yeni hizmet binamızda Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Engellilerimiz için Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Yine engelli vatandaşlarımız için bir çok sosyal, kültürel ve eğitsel programlar düzenliyoruz. Bunların yanında yaptığımız bütün binaları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Engelli vatandaşlarımız için bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, engelli vatandaşlarımıza engelsiz, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam dilerim.”

baskan-osman-genc-engelsiz-sehir-olusturmaliyiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber