Başkan Genç, Kızılaycı gençlerle buluştu

Başkan Genç, Kızılaycı gençlerle buluştu
04.11.2018
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı tarafından düzenlenen tanışma etkinliğinde gençlerle buluştu. Başkan Genç ve Türk Kızılayı’nın gençleri lösemili çocuklara dikkat çekti.

Türk Kızılayı tarafından geleneksel olarak düzenlenen tanışma etkinliği Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, Canik Şube Başkanı Hatice Örs, Türk Kızılayı’na bağlı gençler katıldı. Başkan Genç ve gençler maske takarak lösemili çocuklara dikkat çekti.

İNSANLIĞA KATKI

Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Osman Genç, Türk Kızılayı’nın önemli insani faaliyetler yürüttüğüne ve Türkiye’nin adını dünyaya duyurduğuna dikkat çekti. Başkan Genç, “150 yıl önce kurulan Türk Kızılayı, insanlığın yardımına koşarken, ülkemizin de göğsünü kabartmaktadır. Evrensel bir kuruluşun dünyaya uzanan yardım elini güçlendirmek ve insanlığa küçük de olsa katkıda bulunmak için biz de Türk Kızılayı’mıza bir bina tahsis ettik. Gençlerimizin böyle anlamlı faaliyetler içerisinde bulunması bizleri gururlandırırken, geleceğe dair umutlarımızı da artırmaktadır” dedi.

İNSANİ FAALİYETLER

Canik Belediyesi’nin de sadece ülke içinde değil, yurt dışında da insani faaliyetler yürüttüğüne işaret eden Başkan Genç, “Bangladeş, Somali ve Çad’da biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusu açtık. Yine Suriye’deki kardeşlerimize tırlarla gıda malzemesi gönderdik. Bangladeş ve Suriye’deki kampların durumunu görünce ülkemizin büyüklüğünü daha iyi gördük. Ayrıca Azerbaycan’da Çeçen mültecilerle buluştuk, Azeri çocuklarımızı tiyatro okulumuzla buluşturduk. Amacımız, tıpkı Türk Kızılayı gibi gözyaşlarını dindirmek, yüzleri bir nebze olsun güldürmek” diye konuştu.

GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel de, gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Türk Kızılayı olarak Türkiye ve dünya genelinde önemli faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin içerisinde gençlerimizin de olmasını çok önemsiyoruz. Türk Kızılayı bünyesindeki gençlerimizin tanışması ve kaynaşması için bu tür faaliyetler de yapıyoruz. Bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen sayın Başkan Osman Genç’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Programın sonunda Türk Kızılayı Şube Başkanı Dr. Demirel, derneklerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç’e plaket verdi. Başkan Osman Genç, dernek yöneticileri ve gençler, maske takarak lösemili çocuklara dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber