Başkan Deveci’den Yeşil alan tepkisi

Başkan Deveci’den Yeşil alan tepkisi
15.05.2019
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Büyükşehir meclisi kararıyla Atakum’da bulunan yeşil alanın Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, “Atakum yeni bir kent olmasına karşın, hizmet alanı oluşturulan bu bölgede yeşil alan darlığı var. Bu karar aramızdaki dayanışma hassasiyetini zedeleyici nitelikte” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı oturumu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleşti. 28 maddenin oylandığı mecliste, Atakum ilçesi sınırları içerisinde Çobanlı Mahallesi’nde bulunan 4 bin 997  metrekarelik yeşil alanın Samsun Büyükşehir belediyesi hizmet alanına dönüştürülmesine ilişkin madde de görüşüldü.

İLKESEL OLARAK DOĞRU DEĞİL

Meclis gündemine taşınan maddenin Atakum Belediyesi imar planında yeşil alan olarak tanımlandığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Ancak şimdi bu alanın daha uzak bir alana taşınarak, Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına dönüştürülmesi planlanıyor. Büyükşehir’in böyle bir yetkisi var ancak ilçe belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin dikkatini çekmek istiyorum. Atakum yeni bir kent olmasına karşın, hizmet alanı oluşturulan bu bölgede yeşil alan darlığı var. Atakum’un Cağaloğlu Bulvarı’nın altında yeşil alan, çocuk parkı, otopark ve oyun alanı yok. İleride bu bölgenin sosyal alan olarak kullanılması mümkünken şimdi Büyükşehir’in hizmet alanı olması ilkesel olarak doğru değil. Bizim ilçe belediyeleri olarak gösterdiğimiz Büyükşehir Belediyesi ile aramızdaki dayanışma hassasiyetini zedeleyici nitelikte. Bunun planlanırken görüşülmesi gerekirdi. Eğer Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum sınırları içerisinde hizmet alanı ihtiyacı varsa, planlamaya bile gerek duyulmaksızın dayanışma ve işbirliği anlayışımız gereği tahsis ederdik” diye konuştu.

ARTIK İSTİŞARE EDİLECEK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Başkan Deveci’nin tepki gösterdiği ilgili maddenin daha önce planlandığını ifade ederek, “Bu konuda haklısınız bu planlar oluşturulurken meclis gündemine almadan önce ilçe belediyeleriyle istişare yapılmasında çok büyük yarar olduğu anlaşılıyor” dedi.

Söz konusu madde, oylamaya sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber