Başkan Demirtaş İstiklal Marşı’nın yıl dönümünü kutladı

Başkan Demirtaş İstiklal Marşı’nın yıl dönümünü kutladı
12.03.2022
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” 12 Mart’ın, Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mızın, kabulü ile bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikâyesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir” dedi.

Başkan Demirtaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Milli Mücadelemizi en mükemmel şekilde ifade eden, Kurtuluş Savaşı’nı İstiklal Marşı’yla adeta abideleştirmiş vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy: ‘Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır.’ diyerek, onu Türk Milletine armağan etmiştir. Maneviyatı ve edebiyatı böyle eşsiz bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade eden bir şaire sahip olduğumuz için gurur duymalıyız. İstiklâl Marşımızın, ulusumuzun ortak değeri olarak yaşatılmasını sağlamakla, birleştirici ve bütünleştirici görevimizi gerçekleştiren ortak düşünce ve değerlerde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu düşüncelerle 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla milli marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’u, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber