Başkan Demir Saathane esnafını tehdit mi etti?

Başkan Demir Saathane esnafını tehdit mi etti?
22.11.2021
A+
A-

Samsun Saathane Dayanışması Temsilcisi Sefa Aşar, Samsun Bölge İdare Mahkemesinin Saathane Projesinin yürütme kararı verdiğini belirterek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kendilerini açıktan tehdit ettiğini iddia etti.

Aşar, konuyla alakalı olarak yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları kaydetti;

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır devam eden ve birçok davaya konu olması nedeniyle kamuoyunun malumu olan Saathane Meydanı Projesi, son dönemde alınan bir kararla genişletilmiş ve gelinen noktada SBB, bölgedeki tüm işyerlerini yıkıp yeniden yapmak için kamulaştırma kararı almıştı.

SBB yetkilileri, şartlarını tek taraflı olarak belirledikleri sözleşmeleri imzalamamız halinde yeni yapılacak projede işyerimiz olabileceğini aksi takdirde işyerlerimizin kamulaştırılacağını, mahkemeye gitmemizin bizim için iyi olmayacağını, eğer teklifi kabul etmezsek inşaat tamamlandıktan sonra kendi işyerlerimizi geri almaya gücümüzün yetmeyeceğini ifade etmişlerdi.

KAMULAŞTIRMANIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTILAR

Tehditlere boyun eğmeyen esnaf ve maliklerin tamamına yakını kamulaştırmanın iptali için dava açmışlardı.

İlk günden beri güzelleştirme ve geliştirme çalışmalarına karşı olmadığımızı bilakis destek olacağımızı ifade etmiştik. Fakat bölgeyi güzelleştiriyoruz kılıfı altında birilerine yıkım ve inşaat ihalesi vermeye ve bedelini işyeri maliklerine ödetmeyi amaçlayan SBB yönetimine karşı her türlü demokratik ve yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtip, bugüne kadar siz değerli basın mensuplarının ve kuruluşlarının da desteğiyle birçok faaliyet yürüttük.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine SBB’nin maliklere yönelik teklifin şartlarını güncellediğini, ilk yapılan teklife nazaran yeni teklifi uzlaşma adına önemli bir adım olarak karşıladığımızı fakat yeni teklifin de kabul edilebilirlikten uzak olduğunu belirtmiştik.

Bu ay başında Başkan Demir Saathane Meydanı esnaflarını ve maliklerini kahvaltıya davet etti. Taleplerimizi ve düşüncelerimizi dinleyeceğini ümit ederek gittiğimiz

kahvaltıda Demir, 15 Aralık’a kadar sözleşmeleri imzalamayıp mahkeme sürecine devam edenlerle anlaşma yapılmayacağını, bu kişilerin işyerlerinin kamulaştırılacağını ifade

etti. Hak arama özgürlüğünü engellemek için açıktan tehdit eden SBB Başkanı Demir’e taleplerimizi ifade etmeye çalıştık fakat faydası olmadı.

HEPİMİZE MORAL OLDU

Ekonomik kriz, pandemi, rekor üstüne rekor kıran döviz kurları ve yüksek faiz sarmalında can çekişen esnaflarımız bir de SBB’nin keyfi projesi yüzünden işyerlerinin yıkılacağı endişesiyle günlerini geçirirken Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği Yürütmeyi Durdurma kararı hepimize moral oldu.

Daha önce de hukuka, mevzuata ve Anayasa’ya aykırı olduğunu belirttiğimiz kamulaştırma kararını her yönüyle inceleyen ve hukuka uyarlık göremeyen Yüce Mahkememiz, Yürütmeyi kesin olarak durdurmuştur.

Bu bağlamda, Yüce Mahkememizin Yürütmeyi Durdurma kararının kentimize, bölgemize ve esnafımıza hayırlı olmasını dileriz. SBB yönetiminin tehdit dilinden ve tek taraflı süreç yönetiminden vazgeçmesini, projeleri ortak akıl ve uzlaşma ile yürütmeye çalışmasını temenni ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber