resim yükle

Başıboş köpeklere yönelik yasa teklifi meclise geldi

Başıboş köpeklere yönelik yasa teklifi meclise geldi

TBMM’ye gelen yasa tasarısına göre yerel yöneticiler, yükümlülüklerini yerine getiremezse 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Köpeklerin barınaklara alınması için yerel yönetimlere 2 yıl süre tanınacak.

kapak 153703

Kısırlaştırma ve aşılama zorunluluğu

Başıboş köpekler barınaklara alındıktan sonra kısırlaştırılıp aşılanacak ve bakımlarının ardından yeniden sokağa bırakılmayacak. Kuduz tehlikesi olan, hastalıklı ve saldırgan başıboş köpekler ise barınaklara alınarak veteriner hekimlerden oluşacak bir kurul kararıyla uyutulabilecek.

Bütçeden pay ayrılacak

Belediyeler, barınak ve bakım masrafları için bütçelerinden binde 5 oranında pay ayırmak zorunda olacak. Büyükşehir belediyelerinde ise bu oran binde 3 olacak. Bu payı başka amaçlar için kullanan belediye başkanlarına ceza verilecek. Ayrıca, evcil hayvanını sokağa atanlara 60 bin TL ceza uygulanacak.

Hayvan hakları savunucuları ve yerel yönetimler, teklifin TBMM’de nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyor. Yeni düzenlemelerin hayvanların korunması ve belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmesi açısından önemli adımlar içermesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.