Bakan Şimşek: Dünya Bankası’ndan 395,75 Milyon Avro Tutarında Finansman Sağladık

Bakan Şimşek: Dünya Bankası’ndan 395,75 Milyon Avro Tutarında Finansman Sağladık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve su verimliliği alanındaki finansman ihtiyaçlarını karşılamak için Dünya Bankası ile önemli bir adım attıklarını belirtti. Bakan Şimşek, “Bu çerçevede Dünya Bankası ile toplamda 895,7 milyon euro değerinde bir kredi anlaşması imzaladık” dedi.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, cari açığın azaltılması ve dışa bağımlılığın önlenmesi için yenilenebilir enerji yatırımlarının ve üretimde verimliliğin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu alandaki finansman ihtiyacını karşılamak için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde “yeşil dönüşüm” projelerine özel bir önem verdiklerini belirten Şimşek, bu projelerin kamu yatırımlarında önceliklendirildiğini söyledi. Yurt dışında finansman kaynakları bulma konusunda da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bakan Şimşek, yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlandırılması durumunda cari açığın ve dışa bağımlılığın azalacağına dikkat çekti ve Dünya Bankası’nın bu süreçte önemli bir destek sağladığını belirtti.

Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye toplamda 35 milyar dolarlık bir destek planladığını hatırlattı ve bu kaynağın deprem bölgelerinin yeniden inşası ve yeşil dönüşüm gibi reel sektör yatırımlarında kullanılabileceğini belirtti.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası AŞ tarafından yürütülen “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” için 500 milyon avro finansman sağlama anlaşması imzaladıklarını ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile İller Bankası AŞ tarafından yürütülen “Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi” için de 395,75 milyon avro finansman anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Bakan Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliği finansman ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol üstlendiklerini sözlerine ekledi ve Dünya Bankası ile imzalanan kredi anlaşmalarının toplam değerinin 895,7 milyon avro olduğunu belirtti. Bu kredilerin 570,75 milyon avrosunun tahsisli ve 325 milyon avrosunun ise Hazine garantili olduğunu dile getirdi. Bakan Şimşek, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağlayacağı finansmanın imzalanan anlaşmalarla 3,2 milyar dolara ulaştığını da ifade etti.

Bakan Şimşek: Dünya Bankası’ndan 395,75 Milyon Avro Tutarında Finansman Sağladık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.