Bakan Koca: Herkesin Aşı Olması Gerekiyor

Bakan Koca: Herkesin Aşı Olması Gerekiyor
24.06.2021
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada 25 Haziran Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış her vatandaşın aşı olabileceğini açıkladı.

Aşılamanın önemine değinen Bakan Koca, aşılamanın hızı ile salgından tamamen kurtulacağımızın müjdesini verdi. Salgının aşı ile aşılacağını söyleyen Bakan Koca, salgın sürecinde yaklaşık 50 bin insanımızı kaybettiğimizi ve bu tablonun hazin bir tablo olduğunu ifade ederken “Hiç tanımadığımız bu yeni düşmana büyük kayıplar verdik. Ülkemizde salgın boyunca alt yapı sorunu yaşamadık. Bilimin yolunu inceledik ve güncel bilimsel uygulamaları uyguladık” dedi.

Dünyanın en hızlı aşı programını yürüttüklerini söyleyen Bakan Koca, zaferden emin olduklarını ama tedbirli olmak zorunda olduklarını söyledi. Kalp krizi ölümlerinin artması ile ilgili açıklama yapan Bakan Koca, “Kalp krizi teşhisleri salgın döneminde yüzde 56 azalmasına rağmen kalp krizine bağlı ölümler yüzde 10’dan fazla artış gösterdi. Benzer birçok hastalığın teşhisinde azalış olurken o hastalığa bağlı kayıplarda artış yaşadık” dedi.

Bakan Koca, açıklamasının devamında zorunlu olmadıkça kısıtlama uygulamayacaklarını ve bu süreçte herkesin kendi kişisel güvenlik çemberi oluşturması gerektiğini söyleyerek herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber