Bahçeli: HDP’ye destek PKK’ya destektir

Bahçeli: HDP’ye destek PKK’ya destektir
02.03.2021
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında HDP’nin kapatılması konusunda çağrısını yineleyerek “Türkiye bir hukuk devletiyse, HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır” dedi.

HDP’ye verilen desteğin PKK terör örgütüne verilen destek olduğunu belirten Bahçeli, partinin kapatıldıktan sonra başka bir isim altında faaliyet göstermesine izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek “Ayrıca, başka bir parti adı altında paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Kaldı ki, Anayasa’nın 69’uncu maddesi açık hüküm niteliği taşımaktadır. Temelli kapatılan bir parti, bir başka ad altında kurulamaz” dedi.

Bahçeli, konuşmasının devamında CHP ve İYİ Parti’ye seslenerek HDP nin kapatılmasına ve HDP milletvekillerinin fezlekelerinin meclise gelmesi halinde tavırlarının ne olacağını sordu. Bahçeli, konuşmasında “Hele bir cevap versinler, HDP’nin kapatılması konusunda CHP ve İYİ Parti’nin tutumu ve duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman göreceklerdir? HDP’ye destek, PKK’ya destektir. PKK’ya destek, şühedaya ve Türkiye’ye ihanettir. CHP, kime destek vermektedir? Zalime mi? Mazluma mı? İYİ Parti kimin tarafındadır? Hıyanetin mi milli haaysiyetin mi? Ak koyun, kara koyun yakında ortaya çıkacaktır.” diyerek CHP ve İYİ Parti’nin HDP ile ilgili tavırlarının netleşmesini istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber