Ayvacık’ta sergi açılışı

Ayvacık’ta sergi açılışı
28.06.2018
A+
A-

Ayvacık İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında açılan kursların yıl sonu sergisi ve kursiyerlerin Belge Dağıtımı bugün açılış töreni ile gerçekleşti.

Su Sporları Merkezindeki Sergi Açılış programı ilçe Kaymakamı Kemal Ülkü, Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amiri Vekili Mehmet Türkmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay ile yardımcısı Vehbi Gümüş, İlçe Kamu Kurumu müdürleri ve ilçe halkının katılımı ile gerçekleşti.

Düzenlenen programda, çeşitli branşlar da sene boyunca eğitim gören kursiyerlerin yapmış oldukları karma eserler sergilendi.

Sergi açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte sergiyi gezerek kursiyerlerden yapılan eserler hakkında bilgi alan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Belediye olarak Halk Eğitim Merkezimizle koordineli bir şekilde kadınlarımıza yönelik kurslar açıyor onların el becerilerini geliştirerek, hem gelen misafirlerimizin ilçemizi hatırlatacak hediyeler almasına vesile oluyor hem de ilçe kadınlarımıza iş imkanı sağlamış oluyoruz. Hanım kardeşlerimiz yeni şeyler öğreniyorlar ve bu işi sevdayla yapıp bir meslek haline dönüştürüyorlar. Belediye olarak sportif, sanatsal ve meslek edindirme kurslarımızla sanata, sanatçıya ve kültürel değerlerimize ciddi katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Sergimizin düzenlenmesinde emeği geçen başta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, Öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. ” Dedi.

İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü Halk Eğitimi Merkezlerinin önemli bir misyon üstlendiğini belirterek “ Halk Eğitim kurslarımız çeşitli branşlarda çok geniş kitlelere hitap etmesi yönüyle önemli bir görev ifa etmektedir.” Diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kursu tamamlayan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından Samsunum 2 Gemisi ile Suat Uğurlu Baraj Gölünde gezi düzenlenerek öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.