Ayvacık’ta hayvan katliamı var mı yok mu?

Ayvacık’ta hayvan katliamı var mı yok mu?
17.04.2019
A+
A-

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muruz, Samsun’un Ayvacık ilçesinde gündeme gelen sokak köpeklerinin katledildiği haberleri üzerine öldürülen köpek olmadığını açıklamıştı.

AYLİN CUMHUROĞLUN’DAN SERT ELEŞTİRİ

Samsun’un Ayvacık ilçesinde sokak köpeklerinin zehirlenerek katledildiği haberleri üzerine açıklama yapan Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz’a Çayyolu Doğal Hayati Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği Başkanı Aylin Cumalıoğlu’ndan eleştiri geldi.

Çayyolu Doğal Hayati Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği Başkanı Aylin Cumalıoğlu, yaptığı açıklamada, “Köpekler uyutulmuş ise ağzı bağlı poşet içerisine konulmasına gerek yok. Köpeklerin uyanmayacağı anlaşıldığı için yani öldükleri anlaşıldığı için ağzı bağlı poşete konulmuştur” dedi.

HABİB MURUZ’DAN AÇIKLAMA

Açıklamanın üzerine Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz açıklamasında, Ayvacık ilçesinde uyutulan iki köpeğin naylon poşet içine konulduğunu ve bu poşetlerin de ağzının bağlandığını ifade etti.

Yapılan açıklamaların ardından Samsun’un Ayvacık ilçesinde gündeme gelen sokak köpeklerinin belediyede görev yapan bir veteriner tarafından zehirlenerek katledildiğine dair görüntüler büyük yankı buldu.

BAŞKAN HALİL KALAYCI’DAN AÇIKLAMA

Ayvacık İlçe Belediyesi Başkanı Halil Kalaycı ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi ile ilgili bilgisinin olmadığını, söz konusu olaya karışan veteriner ve yanındaki belediye personelinin kendi başlarına hareket ettiğini ‘Münferit bir olay’ diyerek açıklamıştı.

Ayvacık Belediye Başkanı Kalaycı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen olayla ilgili sokak köpeklerini zehirleyerek katlettiği iddia edilen veteriner ve yanındaki personel ile ilgili soruşturma talimatı verdiğini de belirtirken, ilçede sokak köpeklerinin zehirlenerek katledilmesi olayının ilk olmadığı da ayrıca gündeme geldi.

Gerçekleştirilen soruşturmada, Samsun’un Ayvacık ilçesinde sokak köpeklerini zehirleyen belediye veterineri Refahattin Şencan’ın görevden alındığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAYVANA İŞKENCEYE AF YOK DEMİŞTİ
AK Parti’nin geçen haftaki MYK ve MKYK toplantılarında seçimlerin yanı sıra hayvan hakları da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti hukukçularına düzenleme için talimat verdi. Taslak çalışmaya göre bütün hayvanlara çip takılacak. Hayvanlara işkence yapanlar ya da kasten öldürenler TCK’da yapılacak değişiklikle cezalandırılacak. Petshoplardan aldığı hayvanı sokağa atanlara para cezası verilecek.

Bu kadar olay yaşanırken akıllarda kalan tek soru var. Kim yalan konuşuyor? Ayvacık’ta hayvan katliamı varmı yokmu? İlerki günlerde Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muruz açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

SAMSUN'DA HAYVAN KATLİAMI!Samsun'un Ayvacık ilçesinde belediye görevlileri gece sokak köpeklerini zehirleyip katletti…

Haber Has paylaştı: 12 Nisan 2019 Cuma

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.