Avrupa ateşle oynamanın cezasını çekiyor

Avrupa ateşle oynamanın cezasını çekiyor
27.03.2024
A+
A-

Milletvekili Üçüncü: Avrupa ateşle oynamanın cezasını çekiyor

TİMBİR-BHA ortak canlı yayınında konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, Belçika’da PKK sempatizanlarının Türk gurbetçilere yönelik saldırıları hakkında konuştu.

 

Ekran goruntusu 2024 03 27 160507

 

PKK sempatizanlarının Bölücü Örgüt tarafından düzenlenmiş olan Nevruz kutlaması sonrasında provokasyon amaçlı Türk gurbetçilere yönelik saldır ve tacizlerle Türk mahallelerinden konvoylar yaparak, terörist başı Abdullah Öcalan posterleri açarak provokasyon gerçekleştiğini belirten Milletvekili Üçüncü, Belçika polisinin geç müdahalesi sonucu olayların büyüdüğüne dikkat çekti.

Üçünücü, Almanya’dan Belçika’ya PKK sempatizanlarının otobüslerle gelmeye çalıştıklarını ancak sınırların kapatılması sonucu gelemediklerini aktardı.

İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, ” Gençlerimizi sakinleştirmek için çaba sarfettik ama ertesi gün PKK, yetkililerin izniyle yine gösteri yaptı. Gösterinin yapıldığı yere yakın bir noktadan geçen bir Türk genci saldırıya uğradı.” dedi.

Üçüncü konuşmasına ” Avrupa ateşle oynamanın cezasını çekiyor. Zira bu insanlara terör örgütü mensubu göziyle bakmazsanız bir günAvrupa’nın göbeğinde terörle mücadele etmek zorunda kalırsınız” konuya ilişkin sözlerini noktaladı.

Türk-Kürt ardaşlar bir arada yaşıyoruz

Belçika’da PKK’lıların gurbetçi Türklere yönelik saldırıları hakkında konuşan Brilik Haber Ajansı Almanya Bölge Temsilcisi Erdal Altıntaş, gerçekleşen son olayların  Avrupa medyasında Türk-Kürt çatışması olarak lanse ettirilmeye çalışıldığını belirtti. Altıntaş, “Biz Almanya’da otuz yıldır Türk-Kürt ardaşlar bir arada yaşıyoruz. Türklerle Kürtlerin arasında böyle bir çatışma olmamasına rağmen malesef Alman medyası böyle bir algı oluşturmaya çalıyor” dedi.

erdal

 

Altıntaş, “PKK’nın neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde terör örgütü listesinde yer aldığını ancak Belçika’da Avrupa Parlementosu önünde bir grup geliyorlar gösteri yapıyorlar. Hatta gösteri yapmakla kalmayıp bariyerleri kırıp, poliselere saldırıyorlar. Aynı saldırıları başka bir terör örgütü yapmaya kalksa izin verirler mi? Burada Avrupa Birliği’nin çifte standart uyguladığını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.