resim yükle

Av. Arzu Sabuncu yüzde 25 lik su zammınnı yargıya taşıdı

Av. Arzu Sabuncu yüzde 25 lik su zammınnı yargıya taşıdı
09.06.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ’nin suya yüzde 25 zam yapması yargıya gidiyor. Hükümetin enflasyonla mücadelesi de davada tüketici lehine dosyaya konulacak.

Samsun’da suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılması ve zammın TÜFE oranında her ay güncellenmesi kararı, hayata geçti. Samsun’da binlerce tüketicinin gösterdiği tepki ise yargıya taşınıyor. Davada, suya zammın haksız gerekçeleri arasında ‘hükümetin tek haneli enflasyonla mücadelesi’ de tüketici lehine yer alacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Demir, vatandaştan gelen tepkilere ve belediye önünde emeklilerin yaptığı eylemlere rağmen, ne vatandaşla görüşmeyi kabul etti ne de bir adım geri attı. Başkan Mustafa Demir’in portresini Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu devlet büyükleri arasına asan SASKİ’nin Mersinli Genel Müdürü Fatih Yıldız’ın teklifiyle başlayan ‘yüzde 25 zam ve yüzde 150 zamlı sayaç okuma bedeli artık Samsunlu’nun cebini yakmaya başladı. Samsun’da artık suyun metreküpü, 4 lira olan İstanbul’dan sonra 3,97 lira ile ikinci sırada.

ERDOĞAN ZAMCILARI ELEŞTİRİYOR

Samsun Barosu Hukukçularından Av. Arzu Sabuncu, içme suyunun yaşam hakkı olduğunu ve belediyelerin bunu en düşük maliyetlerle sağlayıp, vatandaşa ulaştırması gerektiğini ifade edererek, suyu para kazanma aracı olarak görmenin belediyecilikle bağdaşmadığını söyledi. Türkiye’de bir çok belediyenin halka ucuz su ulaştırarak örnek uygulamalar yaptığını ifade eden Sabuncu, “Samsun’da yapılan zam, hayatın ve piyasa ekonomik koşullarının gerçekleriyle örtüşmüyor. Kaldı ki, hükümet enflasyonla mücadele kapsamında fahiş ücretlendirmelerle ilgili sürekli uyarı yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Zam yaparak fırsatçılık yapanları da oldukça ağır eleştiriyor. Hazine Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla mücadeleye herkesin katkı vermesini istiyor. Bu ne şimdi. Nerede tek haneli enflasyon. Diğer taraftan Demir de AK Partili” dedi.

BU ZAM, YENİ ZAMLARI KÖRÜKLER

31 Mart seçimleri öncesi, suda yüzde 15 indirim yapılarak kamuoyunun aldatılmış olduğunun ortaya çıktığını öne süren

Sabuncu şöyle devam etti: SASKİ’nin ve dolayısıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu orantısız zamma onay vermesi yanlıştır. Vatandaşın su kullanım hakkını yüksek ücretlendirmeleriyle kısıtlamadır. Zaten daha 5 ay önce indirim yapılmışken, yüzde 25 zam haksızlığı ortaya koyuyor. Zam çok hakkaniyetsizdir. Sayaç okuma bedeli ise zaten yüzde 150 ile kabul edilemez. Türkiye gerçekleri bunlar değil. Suya yapılan bu zam işyerlerine daha pahalı geleceğinden yeni zam dalgalarına neden olacak. Yani enflasyonla mücadelenin yanı sıra, halkın yaşam kalitesine etkisi olacak ve ekonomisine darbe vuracak

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber