Atatürk Düşünce Derneği Samsun Şubesi geleneksel Cumhuriyet Yemeği düzenledi

Atatürk Düşünce Derneği Samsun Şubesi geleneksel Cumhuriyet Yemeği düzenledi
27.10.2019
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet yemeği gerçekleştirdi.

Atakum Belediyesi Yalı Kafede 26 Ekim 2019 Cumartesi akşamı Saat 20.00 de başlayan yemeğe 400’ü aşkın davetli katılım sağladı. Atakum Belediyesi Başkan Vekili Dilek Çınar, CHP Eski Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP İl ve İlçe Yönetimleri, İYİ Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikaların Başkan ve Üyeleri, Denek Üyeleri ve Samsun Halkının katıldığı yemekte ‘’Yaşasın Cumhuriyet’’ sloganları ile Cumhuriyet Pastası kesildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemeğin açılış konuşmasını yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli:

Değerli Misafirlerimiz, Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu Atatürkçüler,

Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Milli Mücadele Şehri Samsun’umuz da, tek ses-tek yürek olarak Cumhuriyetimizi coşkuyla kutlamak isteği ile gerçekleştirdiğimiz; Cumhuriyet Yemeğimize hoş geldiniz. Hepinizi şahsım ve ADD Samsun Şubesi Yönetim Kurulum adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Milli Mücadelenin 100. Yılında, İlkahım Şehri güzel Samsun’umuzda; Yüzyıl önce atılan ilk adım Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir anlayışının tezahürü “ya istiklal ya ölüm” tercihinin ilk adımıydı.

Türk Ulusuna önderlik ederek gerçekleştirdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı Zaferi sonrasında, en büyük eserim dediği “Cumhuriyeti” kuran GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, “TÜRKIYE CUMHURIYETININ ILELEBET PAYIDAR KALACAĞINI” SÖYLERKEN, GELECEK KUŞAKLARA “CUMHURIYETIN SAVUNULMASI” GÖREVINI DE VERMIŞTI.

BUGÜN BU GÖREVI YERINE GETIRMEK SORUMLULUĞU BİZLER İÇİN DAHA BÜYÜK GÖREV OLMUŞTUR.

Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegâne temeli olan, Büyük Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare sistemi olan Cumhuriyetimiz 96 yıllık tarihinin en zor, en sıkıntılı yıllarını yaşamaktadır. Harici ve dâhili düşmanlar, Cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 96 yıllık kazanımlarına saldırmakta, her geriye doğru savrulmayı da bir başarı olarak halkımıza sunmaktadırlar.

Cumhuriyetimizin Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olma vasfı başkanlık sistemi ile tek adamın iradesine dönmüştür.

Öte yandan emperyalist devletlerce hazırlanan projeler ile ‘’ Yurtta Barış, Dünyada Barış’’ ilkesinden uzaklaşıp, Ortadoğu bataklığında etnik, dinsel ve mezhepsel bölgesel çatışmaların içine çekilmiş durumdayız.

Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde; Cumhuriyetimizden ve onun temel değerlerinden vazgeçecek, yılacak, korkacak değiliz. Biz ATATÜRKÇÜLER her an ve koşulda görev başındayız.

Bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği  ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir Cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize ve geleceğimiz çocuklarımıza borcumuz var.

Bu süreçte Uygulanacak yol bellidir: Bu saldırılara karşı Atatürk’ün sözleriyle seslenmek istiyorum: “MEMLEKETIN VE DEVRIMIN, IÇERIDEN VE DIŞARIDAN GELEBILECEK TEHLIKELERE KARŞI KORUNMASI IÇIN, BÜTÜN ULUSÇU VE CUMHURIYETÇI GÜÇLERIN BIR YERDE TOPLANMASI GEREKIR.”

BU SÖZLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ. ATATÜRK’ÜN KURUP BİZE EMANET ETTİĞİ CUMHURİYETİ O’nun DÜŞÜNCELERİYLE BİRLİKTE YAŞATMALIYIZ.

Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı Çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali adına, İlke ve Devrimlerinin Işığında hiç durmadan yürüyeceğimize hemen burada AND İÇMELİYİZ.

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarına ’Cumhuriyeti kuranların onu korumaya da muktedir’ olduğunu tekrar tekrar hatırlatmalıyız.

Ortak paydamız cumhuriyettir. Cumhuriyet Atatürk’tür. Atatürk; Tam Bağımsızlık, Ulusal Onur ve Devrimciliktir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ödünsüz takipçisi olduğumuz deha liderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü olan Cumhuriyet bayramımızı kutluyor; 1923’ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin Kurucularının manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE YAŞASIN CUMHURİYET’’ dedi.

Katılımcıların coşku içinde oldukları yemekte Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın’ın yıllardır birlikte olduğu Grup İzgidem, Levent Aydın yönetimindeki Grup Deniz çalıp söyledikleri müzik ve marşlarla geceye damgasını vurdular.

Zeybek Oyunu ve İzmir marşının söylenmesi ile gece sona erdi.

ADD Samsun Şubesi 29 Ekim 2019 Sabah saat: 10.30 da Atatürk Anıtında Çelenk sunumu, Saat:19.00 da Elli altılar DSİ önünde başlayacak ‘’Cumhuriyet Fener Alayı’’ ile Cumhuriyetimizin 96. Yıl etkinliklerine devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber