Atakum’da mahalle iftarlarına yoğun ilgi

Atakum’da mahalle iftarlarına yoğun ilgi
22.05.2018
A+
A-

Atakum Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen mahalle iftarları buluşmaları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, binlerce Atakumluyla aynı sofrada buluştu.

Atakum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları kapsamında Yenimahallede düzenlenen iftar buluşmasına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Atakum Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Atakum İlçe yöneticileri, Yenimahalle Muhtarı Kenan Kaygusuz ve binlerce Yenimahalle sakinleri katıldı.

Atakumluların birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu ifade eden Atakum Beleidye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarları buluşmalarında binlerce vatandaşımızla aynı sofralarda oruçlarımızı açıyor, aynı dualara amin diyoruz. İftardan sonra vatandaşlarımızla sohbetler ediyor, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız talep ve öneriler doğrultusunda projelerimizi şekillendiriyoruz. Atakum Belediyesi olarak 4 yıllık hizmet sürecimizde 80 projeyi ilçemizle buluşturduk. 2017 yılında gelişmişlikte Türkiye ikincisi, Karadeniz birincisi olduk. Amacımız Atakum’u gelişmişlikte Türkiye birincisi yaparak, ilçemizi daha ileri noktalara taşımak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Binlerce Atakumluyla aynı sofrada iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bu akşam Atakumlu hemşerilerimizle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birinin içerisinden geçiyoruz. Bu anlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya, böyle güzel bir birlik ve beraberlik ortamı hazırladığı için teşekkür ederim. Burada binlerce vatandşaımızla birlikte aynı lokmayla huzur içerisinde oruçlarımızı açtık. Allah ibadetlerimizi kabul, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah, Ramazan ayını zulüm altında geçiren, başta Filistin olmak üzere tüm mazlum coğrafyalara da böyle huzur içerisinde iftarlar yapmayı nasip etsin. Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim” şeklinde konuştu.

Atakum Ramazan Sokağında sahnelenen, ünlü oyuncuların da rol aldığı ‘Eski Zaman Hikayesi’ adlı müzikal komedi oyunu, izleyenleri kahkahaya boğdu.

Ramazan ayı boyunca iftar ile sahur vakitleri arasında Atakumluların yanı sıra çevre il ve ilçelerden de vatandaşların buluşma noktası haline gelen Atakum Belediyesi Ramazan Sokağı, her akşam farklı eğlencelere ve sürpriz konuklara sahne oluyor. Etkinliklere binlerce vatandaşla birlikte katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çocuklara Ramazan ayını sevdirdiklerini, büyüklere ise eski ramazanları yaşattıklarını söyledi.

Atakum Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, Ramazan ayının maneviyatını en güzel şekilde yaşamalarını, çocuklarımızın da Ramazan ayını sevmelerini önemsiyoruz. Bu önemden hareketle, Atakum Belediyesi olarak ilçemizde gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarları buluşmaları ve Ramazan sokağı etkinlikleriyle Ramazan ayını dolu dolu geçiriyoruz. Her akşam farklı bir mahallemizde kurduğumuz dev sofralarda, vatandaşlarımızla birlikte oruçlarımızı açıyoruz. ‘Ramazan Atakum’da güzeldir’ felsefesiyle, her akşam iftarın ardından Ramazan Sokağımızda, sahura kadar süren etkinliklerle, vatandaşlarımıza unutamayacakları bir Ramazan ayı yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşları, Atakum Ramazan sokağında gerçekleştirilen etkinliklere davet eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Her akşam iftar ile sahur saatleri arasında özel şovlar, gölge oyunları, geleneksel tiyatromuzun birbirinden güzel örnekleri, Atakum Ramazan Sokağında sahneleniyor. Sürpriz ünlü konuklar da belirli tarihlerde Atakumlu hemşerilerimizle, Ramazan Sokağında buluşuyor. Bunların dışında alışveriş stantları, sivil toplum kuruluşlarının ve Atakum Belediyesinin hizmetlerinin anlatıldığı stantlar, yöresel ürün pazarları ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu Atakum Belediyesi Ramazan Sokağına tüm hemşerilerimiz davetlidir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.