Atakum’da İşsizliğe ‘meslek edindirme’ Formülü

Atakum’da İşsizliğe ‘meslek edindirme’ Formülü
01.10.2016
A+
A-
Atakum Belediyesi Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını veren Başkan Taşçı, “Kurslarımızı sürdürmeye ve meslek edindirme yöntemi ile işsizliğe karşı verdiğimiz mücadelemizi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.
Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursunun ilk mezunları, sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan aldı. Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursu, 36 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti ve 560 saatlik kursların ardından gerçekleştirilen sınavda 13 kursiyerin sertifika almaya hak kazandı.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri makamında ağırlayarak sertifikalarını verdi. Başkan Taşçı, “Meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz. Ülkemizde işsizliğin temel nedenlerinin başında meslek sahibi olunmaması geliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz kurslardan birisi de Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursudur. 36 kursiyerin katıldığı kursumuzda 13 kursiyer sınavı geçerek sertifikalarını aldı. Kurslarımızı sürdürmeye ve meslek edindirme yöntemi ile işsizliğe karşı verdiğimiz mücadelemizi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.
Atakum Belediyesi Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Meslek Edindirme Kursuna katılan kursiyerler kişisel bakım, sanitasyon, yaşlılık, yaşlılık hastalıkları, yaşlı bakım hizmetlerinde iletişim, ilaç takibi, ağır hastalık ve vefat durumu, yaşlı beslenmesi ve hastalıklardan korunma alanlarında 6 ay boyunca, 560 saatlik bir eğitimden geçti.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber