Atakum’da İşaret Dili Kursu

Başkan Taşçı: Üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz..

21.12.2016
A+
A-
Atakum Belediyesinin dördüncü dönem İşaret Dili Kursunu ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşaret dilini daha çok kişiye öğretmeye, işaretinin dilinin yaygınlaşmasına ve işitme engelli vatandaşlarımızın iletişimini geniş kitlelere yaymak adına üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
İşaret dilinin yaygınlaşması ve işitme engellilerin daha geniş kitlelerle iletişim kurabilmesini sağlamak amacıyla Atakum Belediyesi tarafından başlatılan İşaret Dili Kursu, dönem kursiyerleriyle yeni eğitim dönemine başladı. Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı olan ve aynı zaman İşaret Dili Eğitmeni olarak görev yapan Tugay Kurtgözlü tarafından verilen eğitimler kapsamında 10 hafta sürecek olan kursun dördüncü döneminde 60 kursiyer eğitim alacak. Haftanın üç günü gerçekleştirilecek olan kursun tamamlanmasının ardından kursiyerler sertifikalarını almaya hak kazanacak.
atakumda-isaret-dili-kursu
İşaret Dili Kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşitme engelli vatandaşlarımız ile iletişim kurabilmek adına önemli araç, mutlak suretle işaret dilidir. Bu noktadan hareketle üç kurs dönemini geride bıraktık. Dördüncü dönem İşaret Dili Kursunu başlattık. 2017 yılında şehrimizin ev sahipliği yapacağı İşitme Engelliler Olimpiyatının heyecanını yaşıyoruz. Kurslarımıza katılarak işaret dili öğrenen kursiyerlerimiz, bu olimpiyatta kentimize konuk olacak yüzlerce işitme engelli sporcu adına son derece önemli bir misyon yüklenmiş olacak. Atakum Belediyesi olarak kurslarımızı sürdürmeye, daha çok vatandaşımıza işaret dili öğretmeye kararlıyız” dedi.
atakumda-isaret-dili-kursu
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya işaret diline verdiği önemden dolayı teşekkür eden Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü, “Kulüp faaliyetlerimizde en büyük destekçimiz olan Başkan Taşçı, işaret dilinin yaygınlaşması konusunda da aynı özveriyi ortaya koyuyor. İşitme engelli sporcularımız ve işaret dilini öğrenmek isteyen kursiyerlerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz. Bu dönem dördüncü kez işaret dili kursunu gerçekleştiriyoruz. Gerek katılım gerekte kursiyerlerimizin işaret diline olan ilgisi karşısında anlıyoruz ki, Atakum Belediyesi çatısı altında ciddi ve önemli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İşaret dilini daha çok kişiye öğretmeye, işaretinin dilinin yaygınlaşmasına ve işitme engelli vatandaşlarımızın iletişimini geniş kitlelere yaymak adına üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber