Atakum Diriliş Grubu Tarafından Başlatılan İmza Kampanyası Sonuçlandı!

Atakum Diriliş Grubu Tarafından Başlatılan İmza Kampanyası Sonuçlandı!
26.06.2020
A+
A-

Atakum Sahili Sonbaharda yapımına başlanacak iki cami, üç kumsal mesciti ile ilkbaharda buluşacak.

Atakumlu Eğitimcilerden oluşan Atakum diriliş grubu tarafından başlatılan imza kampanyası hakkında Başkan Musatafa Demir bilgilendirildi. Yirmi dört saatte toplanan 500 imza ve talep dilekçesi teslim edildi.

Atakum diriliş grubu tarafından yapılan açıklamada; Talep dilekçesi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunuldu. Atakum ilçesinde ikamet eden Samsun sevdalısı eğitimcileriz. Sosyal medya üzerinden iyilik, güzellik adına, Yeniden Büyük Türkiye sevdası adına birbirlerini motive etmek için bir araya gelen Atakum diriliş grubu üyeleriyiz. Aynı zamanda kitapla yeniden diriliş kitap&kahve projesi yürütücüleriyiz.

Samsun Atakum Sahili gencinden yaşlısına tüm halkın her gün uğradığı, şehirle bütünleştiği; tüm Atakumlunun yürüyüş yolu, özçekim alanıdır. Sadece denize girilen bir yer değil buluşma alanıdır. Her kesime hitap eden kâfelerle meşhurdur.

Samsun’un en büyük en çok kullanılan Atakum sanat merkezi buradadır. İki tane iskele, alışveriş merkezi buradadır. Her kesime hitap eden kafeler, kitap & kahveler, nezih restaurantlar, çocuk parkları, yürüyüş- bisiklet yolları vb. Atakum Sahilini hayatın merkezi haline getirmiştir. Bu yüzden tüm Atakumlunun, Samsunlunun hatta Karadenizlinin uğrak alanında cami ve mescit olmalıdır.

25 km’lik insanların en çok tercih ettiği sahil kesiminde hiç mescit bulunmamaktadır. Birden fazla kilise olduğu halde bir tane cami yoktur. Acilen bu eksikliğin giderilmesini talep ediyoruz.

İskele ve avm yakınlarına büyük cami belli aralıklarla da mescit yapılması Atakum ilçemizin mimari görünümünü güzelleştirecek, medeniyetimiz değerlerini yansıtacaktır. Halkın tümünün sahilden yararlanmasını kolaylaştıracaktır.

Her sahile çıkma planı yapıldığında bekleyelim “Namaz kılacak yer yok Namazımızı kılıp çıkalım.” ya da “Akşamın en güzel saatlerinde Namazımız geçiyor dönelim” demek zorunda kalan Atakumlular adına yirmi dört saatte toplanan 500 imza ile birlikte golf sahasının Atakum tarafındaki parka cami, gençlik merkezi ve avm olduğu için küçük iskelenin Samsun tarafına cami ve marina bölgesine bir camiyapılmasını; ayrıca uygun bölgelerde mescityapılmasını talep ediyoruz denildi.

Başkan Mustafa Demir iki adet Cami ve üç adet mescitin projelendirildiği ve yer belirleme çalışmalarının devam ettiğini yaz sezonunun bitmesi ile inşaata başlanacağını belirtti.

Camilerden birinin iskele camii olarak inşa edileceğini diğerinin yer belirleme çalışmaları için Şehit Selim Kiraz Parkı, Golf sahasının Atakum tarafındaki geniş alanda veya Yalı Kafenin yerine yapılacak Millet Kıraathanesi önünü değerlendirdiklerini belirtti.

Türk-İş misafirhanesi yerine yapılacak Türkiye’nin İkinci Büyük Kütüphanesi müjdesini yineleyen Başkan Mustafa Demir Atakum için değer biçilemez bir yatırım olduğunu söyledi. Proje çalışmalarının başladığının altını çizdi.

Atakumlu Eğitimciler görüşmeden çok memnun ayrıldıklarını bu müjdelerin tüm Atakum için çok değerli olduğunu belirttiler.

Başkan Mustafa Ddemir yüzümüzü güldürdü. Atakum Sahili bir plajdan çok tüm Atakumlunun yaşam alanı, buluşma alanı bu alanda eksik olan, yıllardır beklenen, özlem duyulan adımın sonunda atılacağı haberi bizi çok mutlu etti, Başkan Mustafa Demir yüzümüzü güldürdü, dediler.

Sabırsızlıkla İskele Camii’nde buluşma günlerini bekliyoruz. Hayali bile çok güzel, dediler.

Fotoğraflar artık Atakum iskele cami ile anlamlı olacak, güneş minareler arasından, hilalin gölgesinden batacak, yeni bir silüet oluşacak, dediler.

İmza kampanyasının açılışa kadar devam edeceğini tüm Atakumlulardan destek beklediklerini belirtten grup üyeleri imza kampanyasına destek istediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber