Atakum Belediyesi’nden ’Çocuk İhmali ve İstismarı semineri

Atakum Belediyesi’nden ’Çocuk İhmali ve İstismarı semineri
17.06.2022
A+
A-

Atakum Belediyesi tarafından AtaÇocuk Gündüz Bakımevlerinin öğretmenlerine ve çalışanlarına “Çocuk İhmali ve İstismarı” başlıklı farkındalık eğitimi verildi. Yerel Eşitlik Planı kapsamında gerçekleştirilen seminerde Çocuk Gelişimcisi Şafak Ari Emir, çocuk istismarının önlenmesi konusunda önemli bilgiler verdi.

Atakum Belediyesi tarafından Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında AtaÇocuk Gündüz Bakımevlerinin öğretmenlerine ve çalışanlarına yönelik ‘’Çocuk İhmali ve İstismarı’’ konulu seminer gerçekleştirildi. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde görevli Çocuk Gelişimcisi Şafak Ari Emir, çocuk istismarının önlenmesine yönelik önemli bilgiler verdi. Programda ‘’Çocuk İhmali ve İstismarı’’ başlığı altında çocukla kurulacak sağlıklı iletişim, çocuğu istismar risklerinden koruma ve istismar durumunda yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

‘’HER ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİ İSTİSMARA UĞRUYOR’’

Çocuk Gelişimcisi Şafak Ari Emir, çocuk istismarı ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek ‘’Dünya Sağlık Örgütü, 18 yaşına kadar herkesi çocuk olarak tanımlıyor. Bir yetişkinin bilerek veya bilmeyerek çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen tüm davranışları çocuk istismarı olarak tanımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4 tip kötü muameleden bahsediliyor. Bunlardan birincisi fiziksel istismar, ikincisi cinsel istismar, duygusal istismar ve diğeri de ihmaldir. Ne yazık ki ülkemizde her üç çocuktan biri istismara uğramaktadır. İstismarı yaşayan çocuklarda birtakım belirtiler olur. Bu nedenle okul öncesi öğretmeni çok iyi gözlemci olmalıdır. Çocukların davranışları, yaşadıkları ile çok fazla tüyo veriyor. Bu nedenle gözlem çok önemlidir. Eğer iyi bir gözlemci olursak birtakım sıkıntıları önceden kestirip önlemler alabiliriz.’’ ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber