Atakum Belediyesi’nden atık ilaçlarla mücadele 

Atakum Belediyesi’nden atık ilaçlarla mücadele 
07.12.2022
A+
A-

Atakum Belediyesi, gelişigüzel çöpe atılarak toprağa ve suya karışan, çevre ile toplum sağlığı bakımından risk taşıyan atık ilaçlar için kentteki 17 adet Aile Sağlığı Merkezi’ne atık ilaç kutusu yerleştirdi. Başkan Deveci, “Çevreyi ve içinde yaşadığımız doğanın sağlıklı kalabilmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Seni İyileştiren Doğayı Hasta Etmesin” sloganıyla başlatılan kampanyayla ilçe genelindeki 17 adet Aile Sağlığı Merkezi’ne atık ilaç kutusu yerleştirildi. Yurttaşlar, kullanılmayan ve tarihi geçmiş ilaçları bu kutulara ulaştırarak atık ilaçların vereceği tüm zararların önüne geçebilecek.

“SAMSUN’A BERTARAF MERKEZİ KURULMASI GEREKİYOR”

Kutular sayesinde ellerindeki tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçların doğaya zarar vermeden bertaraf edileceğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Uzun bir süredir içinde yaşadığımız dünyayı yaşanmaz hale getirdiğimizi seslendiriyoruz. Toplumda bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Çevreyi ve içinde yaşadığımız doğanın sağlıklı kalabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaç atıklarını sağlık merkezlerimizde toplayarak bertaraf merkezlerine göndermek için çalışmalarımızı tamamladık. Sağlık kurumlarıyla iş birliği yapıyoruz. ‘Seni iyileştiren doğayı hasta etmesin’ sloganıyla dikkat çekmek istiyoruz. İnsanlar kendi sağlığı için kullandığı ilaçlarla doğayı kirletmemeli. Önümüzdeki günlerde de daha fazla noktada bu kutuları yerleştireceğiz ve buradan toplanan atık ilaçları bertaraf merkezlerine göndereceğiz. Bu merkezler de Türkiye’nin birkaç noktasında mevcut. Karadeniz Bölgesi için de Samsun’da bertaraf merkezinin kurulması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nı, Samsun Valiliği’ni ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda duyarlı olmaya ve sorunun çözümüne katkı vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

“TÜM CANLILAR İÇİN TEHLİKE”

Atık ilaçların insan ve çevre sağlığı için zehir niteliği taşıdığını, tüm canlılar için de tehlike oluşturduğunu söyleyen Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Cansu Ergül ise, “Bu çalışmayla ilaçların çevre ve insan sağlığını doğrudan etkilerinin en aza indirgenmesini, ilaçların yasal mevzuata uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmesini ve tüketicilerin bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. Bundan böyle evlerde kullanılmayacak durumdaki ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçları Atakumlular ilçemizdeki 17 adet Aile Sağlığı Merkezi’ndeki atık ilaç toplama kutularına atabilecekler. Atık ilaçlar belirli aralıklarla toplanacak daha sonra yetkili bertaraf tesislerine imha edilmek üzere gönderilecek.Tüm Atakumluları ‘Seni iyileştiren doğayı hasta etmesin’ sloganıyla atık ilaçlarını bu kutulara ulaştırmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber