Aslan: Son dört ayda kaç kişinin partilerinden istifa ettiğini açıklasalardı

Aslan: Son dört ayda kaç kişinin partilerinden istifa ettiğini açıklasalardı
06.07.2021
A+
A-

Samsun’da Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, AK Parti’den 150 kişinin istifa ettiği haberlerine açıklama yaparak yanıt veren AK Parti Terme İlçe Başkanlığına yanıt verdi.

AK Parti Terme İlçe Başkanının bu konuda yaptığı açıklama şöyle, “Öncelikle seçilmiş son Başbakan, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ilçemize teşriflerine heyecanla ve görkemli bir şekilde karşılık veren Termeli hemşerilerimize, ilgisini eksik etmeyen basınımıza, güvenlik görevlilerimize, ekonomik açıdan zor günler geçirmelerine rağmen girdiğimiz her yerde bizleri muhabbetle karşılayan esnafımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

AK Parti ilçe başkanlığınca bugün yapılan basın açıklamasında, gerek partim gerekse şahsım üzerine yapılan iddialara mukabilince değil ama usulünce cevap vermek boynumuzun borcu olmuştur.

1- Cumartesi gecesi Sayın Başkan ile yaptığımız görüşmede yapılan bu haberlerin bizimle bir ilgisinin olmadığını, tamamı ile bizim bilgi ve dahlimiz dışında gerçekleştiğini ifade etmeme rağmen, bugünkü basın açıklamasında kullanılan dili, gerek bireysel ilişkiler gerekse siyasi teamüllerle bağdaştırmadığımızı ve esefle karşıladığımızı belirtmek istiyorum.

2- Söz konusu haberlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Belki de Başbakanımıza yönelik Termelilerin ilgi ve teveccühünü gölgelemek ve Manipülasyon yapmak adına birileri tarafından ortaya atılmış da olabilir.

3- Sayın Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe binamızın açılışının birilerini rahatsız ettiği ve paniğe kapıldıkları aşikardır. Bundan sonra da ziyadesiyle rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.

4- Sayın ilçe başkanı! Keşke davetimize icabet edip açılışımıza katılmış olsaydı katılım sağlayanları tek tek sayma fırsatını yakalar ve böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmezdi.

5- Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanlığı Terme’de miting değil açılış yapmıştır. Yine ilçe binamızla birlikte o an gelen taleplerle iki işyerinin daha açılışını da sayın Başbakan ile birlikte gerçekleştirdik. Açılış ve miting arasındaki farkı da lütfen bize açıklattırmak zorunda bırakmayın.

6- “AK Parti’den 150 kişi toplu istifa etti” şeklinde yapılan haberler yanlıştır. Doğrusu ise bizimle birlikte yol yürümek isteyen bu kişiler 3-4 aylık süreçte peyderpey istifa edip bizlere katılan gönüldaşlarımızdır. Keşke sayın ilçe başkanı son bir yılda kaç üye yaptıklarını değil de son dört ayda kaç kişinin partilerinden istifa ettiğini açıklasaydı günün anlam ve önemine binaen daha uygun olurdu.

7- Açılışımız için davetiyesini iletmek üzere gittiğim belediyede kendisini bulamayınca sekretere davetiyesini bıraktığımı söylemek için telefonla aradığım seçilmiş belediye başkan yardımcısına, açılış ile ilgili anons vermek istediğimizi söyleyip nasıl yaparız diye sorduğumda, “anonslar henüz açılmadı, cenaze ilanlarını bile vermiyoruz!” cevabını aldım. Bunun üzerine makama olan saygımızdan resmi bir başvuru yapmayı adaba aykırı umduğum için yapmadım.

Ayrıca tam açılışımız esnasında bir iş yerine eleman alınacak ilanı yapılması da manidardır!

Sonuç olarak bizi bilenler bilir! Siyasetimiz boyunca ayak oyunları yapmadık, arka kapı operasyonlarında bulunmadık, siyasi beka ve İkbal uğruna kimseyi terörist ve fetö’cü olmakla itham etmedik, aksine inandığımızı savunduk, arkasında durduk. Ortada bir siyasi başarı varsa, o başarının kurumun insanlara kazandırdığına değil, insanların kuruma kazandırdığına inandık. Bundan sonra da siyasi hayatımızı aynı ilke ve ideallerle yapmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna ve Termeli hemşehrilerimize saygıyla”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber