Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanacak!

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin “Görüşmeler başlayacak, aralık ayı içinde sosyal diyalog mekanizması çalışacak.” dedi.

featured

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin konuğu olan Yılmaz, 2024’te uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını belirterek “Bu yıl asgari ücret artışı enflasyonun üstünde gerçekleşti. Reel olarak asgari ücreti koruyucu çok ciddi tedbirler alındı. Yapılan artışlara ek olarak, geçen yıl tarihi bir adım attık. Asgari ücrete kadar tüm ücretlerde vergi muafiyeti getirdik. Yeni asgari ücret için müzakere süreci üçlü şekilde yürütülecek. Yani sadece kamunun bu konuda perspektifini paylaşması yeterli değil elbette. İşin kamu, işçi ve işveren tarafı var. Sosyal diyalog dediğimiz bir mekanizmayla bütün şartlar belirleniyor. Sosyal diyalog mekanizmaları çalışmadan önce yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Görüşmeler başlayacak, aralık ayı içinde sosyal diyalog mekanizması çalışacak. Orada elbette işçilerimizin refah beklentileri, işletmelerimizin de rekabet gücünü devam ettirme, istihdamı devam ettirme gibi beklentileri olacaktır. Kamu kesimi de bu dengeyi gözetecektir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu üçlü mekanizmanın, diyalog mekanizmasının işleyişini gördükten sonra yorum yapmak daha doğru olur.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber