Asbarka Türk Halk Müziği Korosu’ndan muhteşem konser

Asbarka Türk Halk Müziği Korosu’ndan muhteşem konser
29.03.2022
A+
A-

İlkadım Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında Asbarka Türk Halk Müziği Korosu ile ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri ile izleyenleri türkü dolu bir yolculuğa çıkardı. Anadolu’nun farklı yörelerinin yanı sıra Azerbaycan türkülerinin de seslendirildiği gecede katılımcılar koroyu ayakta alkışlandı.

İlkadım Belediyesi Asbarka Türk Halk Müziği Korosu’nu, uzun bir aranın ardından türkü severlerle buluşturdu. Belediye Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen konsere ilgi yoğun oldu. Şef Nizamettin Dizdar yönetimindeki koro, seslendirdiği parçalarla izleyenleri diyardan diyara gezdirdi. 2 bölümden oluşan 3 saat süren konserde Anadolu’nun farklı yörelerinden başlayan türkü yolculuğu, Azerbaycan’a kadar uzandı. 16 Solist, 14 Saz ekibinde oluşan koro solo performanslarıyla da türkü severleri hayran bıraktı.

“Minik efelerin gösterileri alkış topladı”

Konserde Korist Hakan Kasımay’ın Muğla Yöresine ait Kerimoğlu zeybeğine eşlik eden minik efelerin gösterilerini türkü severler ellerindeki cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Türkü bitiminde Efelerin Türk Bayraklı finali salonu dolduran kalabalıktan büyük alkış aldı.

“Konuk sanatçılar farklı eserlerle konsere renk kattı”

3 Saat süren müzik ziyafetinde Koro Şefi Nizamettin Dizdar, Kütahya’nın Pınarlarını seslendirirken konuk sanatçı olarak konsere katılan Barış Var, Urfa yöresine ait Tükendi Akdi Ömrü’mü, Hüseyin Yıldırım Çarşambanın Kanlı Taşları,Yıldıray Çınar’dan Basd-ı Sabah Selam Söyle ve Sebahattin Hafızoğlu ise 2 Azeri eseri türkü severlere seslendirdi.

“Başkan Demirtaş’a teşekkür etti”

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan ve bu güzel mekanda sizlerle bizleri buluşturan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür eden koro şefi Nizamettin Dizdar,” Türküler bizim nefesimiz, türküler bizim sesimiz, türküler bizim kendimiz aslında. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan türkü dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“Emeği geçenler ödüllerini aldı”

Asbarka Türk Halk Müziği Korosu’nu ayakta alkışlandığı konserin sonunda Orkestra şefi Murat Camadana’nın plaketini İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Sefa Çelebi’nin plaketini Başkan Yardımcısı Yaşar Kutbay takdim etti. Geceye konuk sanatçı olarak katılan Barış Var, Hüseyin Yıldırım, Sebahattin Hafızoğlu’na ise plaketlerini Koro Şefi Nizamettin Dizdar takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber