Artvin’de sel ve heyelandan kapanan 32 köy yolu ulaşıma açıldı

Artvin’de sel ve heyelandan kapanan 32 köy yolu ulaşıma açıldı
17.09.2024
2
A+
A-

Artvin’de etkili olan yağışların ardından meydana gelen heyelan ve taşkınlar nedeniyle kapanan 32 köy yolu, yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, can kaybı yaşanmamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Vali Ünsal, il genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, bugünde incelemelerde bulundu.

Artvin’in kıyı kesimlerinde önceki gün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sağanak yağışlar sonrası Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde incelemelerde bulunan Vali Cengiz Ünsal, aşırı yağışlar sonucu debisi yükselen Kapisre Deresi’nde olası ani taşkınları önlemek amacıyla yürütülen çalışmaları da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.  WhatsApp Image 2024 09 18 at 07.50.14 1

Bölgedeki incelemelerinin akabinde açıklamalarda bulunan Vali Cengiz Ünsal; “İlimizde iki gündür devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların (toprak kayması) meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Valiliğimizin koordinesinde; İl Özel İdaresi, Karayolları ve DSİ ekiplerimiz bölgeye hızla sevk edilmiş ve yapılan koordineli çalışmalar sonucunda şu an itibarıyla kapalı olan tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmamış olmasıdır. Devletimizin tüm imkanları bölgeye seferber edilmiş olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği birinci önceliğimizdir. İlçelerimizde meydana gelebilecek acil durumlara hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmek için gerekli tüm önlemleri almış bulunuyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz.” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2024 09 18 at 07.50.15 1

Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmalarına da başladığını belirten Vali Ünsal; süreçten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.

WhatsApp Image 2024 09 18 at 07.50.15

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber