Aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız

Aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız
01.11.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ders müfredatında değişiklik yapılacağını açıkladı.

featured

Bakan Tekin: Aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ders konularında sadeleşme yapılacağını ve tüm sınıflarda müfredatın değişeceğini duyurdu.

Tekin, “Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız.” dedi.

Bakan Tekin, yapılacak değişikliğin aralık ayında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Tekin, “Çocuklarımıza gereksiz ve düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız.” diyerek değişikliklerin amacını vurguladı.

Öte yandan, öğretmen alımlarında yapılan sözlü sınavın devam edeceğini ifade eden Bakan Tekin, sözlü sınavın yasal zorunluluk olduğunu vurguladı. Öğretmen alımlarında kullanılan mevcut sistemde herhangi bir değişiklik olmadığını ve bu sistemin yasal zorunluluklar çerçevesinde devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, Bakanlık bütçesi çerçevesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği içinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve belirlenen sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da açıkladı.

Bakan Tekin: Aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.