Ankara Valiliği Başkanlık Karşıtı Mitinge İzin Vermedi!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonumun çağırışıyla…

04.12.2016
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonumun çağırışıyla bir araya gelen demokratik kitle örgütlerinin bugün gerçekleştireceği Başkanlığa neden hayır diyoruz mitingine, Ankara Valiliği tarafından, kabul edilebilir gerekçe gösterilmeksizin izin verilmedi. 

Konuyla ilgili Atatürkçü Düşünde Derneği Samsun Şube Başkanı Dr Işık ÖZKEFELİ Açıklama yaptı;

Bugün bir miting yapılacağına ilişkin yasal başvuru, 9 Kasım 2016 tarihinde yapılmıştı. Ancak bu başvurudan tam 22 gün sonra yapılan bir tebligat ile valilik tarafından mitinge izin verilmemiştir.
Her gün ekranlardan ve yazılı basından tek yanlı propagandası yapılan başkanlık sistemine karşı halkın vereceği tepkiden korkulması yasağın başlıca sebebidir.
ÜLKEDE TEK ADAM YÖNETİMİ VE TEK SES İSTENMEKTEDİR.
Anayasa ve bu yolla getirilmek istenen başkanlık sistemi halka kurulan bir tuzaktır.
Çünkü hedef REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR. CUMHURİYETİN, başta meclis sistemi olmak üzere, tüm kurucu ilkelerini, çağdaş, laik-demokratik, ulusal-üniter YAPISINI ortadan kaldırıp, yerine hilafet özlemli bir tek adam yönetimi getirmektir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ çağdaş, laik, demokratik bir hukuk devletidir, “kuvvetler ayrılığına dayalı Parlamenter sistemle” yani MECLİS sistemiyle yönetilmektedir.
Bu sistemde var olan “kuvvetler” arası denge mekanizmaları, demokrasinin işlemesini kolaylaştıran unsurlardır.
Oysa getirilmek istenen başkanlık sistemi ile yasama, yürütme ve yargı gücünün tek kişi elinde toplanması amaçlanıyor.
Bu sistemde hem Meclis hem de milletvekilleri göstermelik, işlevsiz kalacaklar, 96 yıllık MECLİS SİSTEMİ hukuken var gözükse de, fiilen son bulacaktır.
Oysa bu Meclis “GAZİ” MECLİSTİR; kurtuluş Savaşı’nı yöneten, Mustafa Kemal’le Büyük zaferi kazanan , “egemenliğin kaynağını ilahi olmaktan çıkartıp KAYITSIZ ŞARTSIZ millete devreden” saltanatı, hilafeti kaldıran, SEVR’İ yırtıp, LOZAN ‘ı imzalayan, Cumhuriyeti ilan eden Meclis’tir.
Başkanlık sistemi 93 yıllık laik-demokratik Cumhuriyetin kurucu ilkeleriyle birlikte SON BULMASI demektir.
İnsan haklarına dayalı demokratik, laik, Cumhuriyetimiz tehlikededir.
Tek adam, tek ses yönetim şekli, CUMHURİYETE seçenek olamaz. Başkanlık sistemi Türkiye’yi bölünmeye götürür.
TÜM BU NEDENLERLE başkanlık sistemi adı altında Önümüze konan TUZAĞA KARŞI HALKIMIZI UYARMAYI Görev biliyoruz.
Halkımıza, örgütlenme ve dayanışma içinde, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanalım çağrısını yineliyoruz.
Biz her şeye rağmen Tandoğan’daydık ve yürüdük dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber