Ankara Ticaret Odası’ndan Cumhuriyet’in 100’üncü yılı resepsiyonu

Ankara Ticaret Odası’ndan Cumhuriyet’in 100’üncü yılı resepsiyonu
01.11.2023
A+
A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ve Cumhuriyet ile yaşıt Ankara Ticaret Odası’nın kuruluşunu “100. Yıl Özel Resepsiyonu” ve ardından Türk Bayrakları ile donatılmış Meclis Salonu’nda Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı gündemiyle gerçekleştirilen Meclis Toplantısı ile kutladı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ve inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin, köylüsünden kentlisine, imamından muallimine, tacirinden askerine, şairinden yazarına kadar fedakâr bir milletin, kanı, canı, şeref ve haysiyeti üzerine kurulduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasi, eşitlik, laiklik ve çağdaşlık gibi temel değerlerle de yükselerek dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerini almıştır. Cumhuriyetin ilanı sadece bizim milletimiz için değil, dünyanın tüm mazlum milletleri için umut olmuştur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

Ankara Ticaret Odası 29. Dönem Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve Cumhuriyet ile yaşıt Ankara Ticaret Odası’nın kuruluşunun 100. yılı gündemiyle Türk Bayrakları ile donatılan ATO Meclis Salonu’nda yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da meclis üyesi olarak katıldığı toplantıda ATO’nun tüm meclis üyeleri ellerinde bayraklarla İstiklal Marşı’nı okudu.

ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal’in Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlayarak başlattığı Meclis Toplantısı’nda Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhuriyet Bayramı’nın sadece bir takvimi değil özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin zaferini temsil ettiğine dikkat çekerek Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı.

Türk milletinin eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini hatırlatan Baran, ”Milletimiz, Balkan Savaşları’ndan, Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar geçen süre boyunca, her türlü yokluk ve zorluğa rağmen, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sergileyerek ne yurdunu çiğnetti ne de bağımsızlığından ödün verdi. Atatürk’ün önderliğinde ilan ve inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, köylüsünden kentlisine, imamından muallimine, tacirinden askerine, şairinden yazarına kadar fedakâr bir milletin, kanı, canı, şeref ve haysiyeti üzerine kurulmuş; demokrasi, eşitlik, laiklik ve çağdaşlık gibi temel değerlerle de yükselerek dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerini almıştır. Cumhuriyetin ilanı sadece bizim milletimiz için değil, dünyanın tüm mazlum milletleri için umut olmuştur” dedi.

“Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğimizi inşa edeceğiz”

2023 yılının Ankara’nın Başkent oluşunun ve Ankara Ticaret Odası’nın kuruluşunun da 100. Yılı olduğunu kaydeden Baran, şunları söyledi:

“Bu yıl ayrıca hem Ankara’nın Başkent oluşunun hem de Ankara Ticaret Odamızın kuruluşunun 100’üncü yılı. Binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine de karargâhlık yaparak, nihayetinde son ve sonsuz Türk devletinin başkenti olarak şereflenmiştir. Ankara Ticaret Odamızın 100’üncü yılını kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Atatürk’ün ‘Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” sözü üzerine, ekonomik zaferi inşa etmek için kurulan Ankara Ticaret Odası olarak, Cumhuriyetimizin ekonomik cephesinin bekçileriyiz. Kurtuluş Savaşı’nın son kalesi Ankara, yüz yıldır iktisadi bağımsızlığın ilk kalesi olarak varlığını sürdürüyor. Her bir fabrikamız, her bir işletmemiz vatanımızın ekonomik cephede sürdürdüğü bağımsızlık savaşının kaleleridir. Cumhuriyetimizin birinci asrında, ecdadımız, canıyla kanıyla siyasi bağımsızlığımız; sabanıyla da iktisadi bağımsızlığımızın tarihini yazdı. Cumhuriyetimizin ve Ankara Ticaret Odamızın ikinci yüzyılına girerken, birinci yüzyılda olduğu gibi, 160 bin üyemizle birlikte iktisadi alanda yeni zaferler yazmaya devam edeceğiz. Asırlık geçmişimizden aldığımız ilhamla, gelecek yüzyıllarımızı inşa edeceğiz. Tarihimizi, al bayrağımıza kanıyla renk veren şehitlerimizi unutmayacağız, bayrağımızın yıldızı daha da çok parlasın diye ekonomik cephede neferlik görevimizi yeni nesillerimize devrederek sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın istikbali için Türkiye’yi, ekonomi, sanayi, eğitim düzeyi, demokrasi anlayışı, insan hak ve özgürlükleriyle dünyanın en gelişmiş ve yaşanabilir ülkelerinden biri haline getirmeyi ve bu amaç doğrultusunda hiç yılmadan çalışmayı ve üretmeyi en büyük görevimiz bileceğiz. Vatanımızda hür doğmamızı borçlu olduğumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Yemen’de, sınır boylarında, Balkan Savaşı’ndan bu yana vatan savunmasında, terörle mücadelede can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ve buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum ki, İstiklal Marşımızdaki irade dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar da öyle kalacaktır.”

B52I6131 2

İsrail’e kınama

Konuşmasında, Filistin’de yaşananlara da değinen Baran, tüm evrensel hukuk metinlerinde masumiyetleri garanti altına alınan çocukları, kadınları, hastaneleri, ibadethaneleri hedef alan İsrail’i kınadığını söyledi. Baran konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadın, çocuk, yaşlı demeden kendi halinde hayatını sürdüren masum insanlara saldırı düzenleyen, onların canına kasteden herkesi ve bu sürece ses çıkarmayan tüm kurum ve kuruluşları kınıyorum. Gazze’de soykırıma varan İsrail saldırılarını esefle kınıyorum. Biz her zaman, her şart altında, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı koruyan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün İsrail tüm evrensel hukuk metinlerinde masumiyetleri garanti altına alınmış çocukları, kadınları, hastaneleri, ibadethaneleri hedef almaktadır. İsrail’in yaptığı zulümler ne kadar şiddetli olursa olsun; Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu gerçeğini, Mescid-i Aksa’nın da İslam’a ait olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir. İsrail katlettiği o masum çocukların, o masum sivillerin kanlarında; evladı öldürülen, şehit edilen annelerin gözyaşlarında boğulacaktır.”

“Türkiye’nin istikrar adası olarak varlığını sürdürmesi için daha çok çalışacağız”

Baran, Türkiye’nin etrafı sıkıntılarla dolu bir coğrafyada istikrar adası durumunda varlığını sürdürdüğünü belirterek, coğrafyanın ülkenin omuzlarına sorumluluk yüklediğini belirtti. Baran, “Coğrafyamızın ülkemize yüklediği sorumluluklar var. Bu sorumluluklar nedeniyle mazlum milletlerin çığlığı ve umudu olmuştuk, olmaya da devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye olarak varlığımızı sürdürmemizin koşulu, ticaret, sanayi, enerji, ulaştırma, lojistik ve teknoloji alanlarında gelişerek ekonomimizi büyütmek, ülkemizi dünyanın yeni tedarik merkezi olarak konumlandırmak, yeşil dönüşümü gerçekleştirerek daha güçlü bir ekonomiye kavuşmaktır. Ankara Ticaret Odası olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da daha çok üretim, daha çok ticaret, daha çok ihracat, daha çok istihdam için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu, vatanı devraldığımız ecdadımıza borcumuz olduğu gibi gelecek kuşaklara da ödevimiz” diye konuştu.

Toplantı öncesi Cumhuriyet resepsiyonu

Meclis toplantısı öncesinde de “100. Yıl Özel Resepsiyonu” gerçekleştirildi. Türk bayrakları ile donatılan ATO Fuaye Alanı’nda yapılan resepsiyonda Ankarabandobros Bando takımı marşlar çalarak, 100’üncü yıl coşkusunu yansıttı.

ATO Başkanı Baran, Meclis Başkanı Mustafa Deryal ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı resepsiyonda, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve ATO çalışanları yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.