resim yükle

ANKARA RİDEF’den, RİDEVA heyeti onuruna yemek

ANKARA RİDEF’den, RİDEVA heyeti onuruna yemek
11.07.2024
A+
A-

ANKARA RİDEF’den, RİDEVA heyeti onuruna yemek

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan:

“Lider ruhlu kentin bireyleri olarak daha çok birlik beraberlik içerisinde olmalıyız”

Ankara’da Kartallar Holding binasında verilen yemeğe Ankara RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, RİDEVA Genel Başkanı Recep Albayrak, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Haluk Recai Bostan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Bülent Selek, Kalkandere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Altındağ Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Çom, RİDEF Kurucu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, İş İnsanları Hasan Kartal ve Ahmet Haşimoğlu, RİDEF eski Genel Başkanı Ahmet Yurtman ile RİDEF’i oluşturan dernek başkanları ve dernek yönetim kurulu üyeleri ve RİDEVA üyeleri katıldı.

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan, RİDEVA’nın sadece İstanbul değil Türkiye’nin her yerindeki RİDEF ailesini kapsadığını belirtti. İstanbul’da Rize Evi binasının muhteşem bir eser olarak yükseldiğini kaydeden Bostan emeği geçenlere teşekkür etti, bunun Ankara ayağının oluşturulması için yeni dönemde planlama yapacaklarını söyledi.

Rize’nin nüfus olarak Türkiye’nin küçük illerinden biri olduklarını ancak nüfuzu ve özgül ağırlığı büyük olan, bulunduğu yerde ağırlığını hissettiren bir hemşeri gurubu olduklarını ifade eden Bostan, Rizeli olmaktan her zaman gurur duyduklarını belirtti. Bostan bireysel olarak lider ruhlu bir yapıya sahip olduklarını belirterek bunun yanında daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ankara RİDEF Kurucu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, İstanbul RİDEF ile Ankara RİDEF’in eş zamanlı kurulduğunu ve geçen sürede birlikte hareket ettiklerini belirterek bundan sonrada bunun devam edeceğini söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Dr. Basa, kendisinin başkan olduğu dönemde Ankara’da 4 Rize Günleri etkinliği yaptıklarını belirterek son yapılan Ankara Rize Günleri etkinliğinin de çok güzel bir organizasyonla gerçekleştirildiğini söyledi. Dr. Basa “İşi ehline teslim etmek lazım. Muammer Bostan Başkanımız RİDEF’i çok daha güzel yerlere taşıyor. RİDEF Kurucu Başkanı olarak kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya da yaptığı konuşmada Ankara ve İstanbul’da RİDEF ve RİDEVA’nın birlik ve beraberlik adına önemli çalışmalar yaptıklarını, bakanlık olarak ta kendilerine proje destekleri verdiklerini söyledi. Dünyada sivil toplumun ikinci itici güç olduğunu vurgulayan Kaya sivil toplumun artık cenaze düğün ve benzeri organizasyonlarla bir araya gelen topluluklar olmadığını söyledi. Kaya şöyle konuştu:

“Almanya’da sivil toplum ailesi 750 bin dolayında. Türkiye’de ise bu sayı 150 bin dolayında. Bizdeki sivil toplum kuruluşları köyden kentlere göç ederken hemşericilik olarak başlayan bir faaliyet.  Son yıllarda da ise sivil toplum kuruluşlarımız proje yapan, toplumun yönetimine ve demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan bir yapıya dönüştü. Sivil toplum kuruluşlarımızın şehrin eğitimine, sağlığına, kültürüne, sporuna kadar her alanda söz sahibi olsun istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız bir araya gelsin kentler için yöneticilerle birlikte daha fazla inisiyatif alsın istiyoruz”

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi de programda yaptığı konuşmada Rize’nin nüfus olarak küçük ama ‘nufuz’ olarak Türkiye’nin en büyük kenti olduğunu söyledi. Ekşioğlu Vakfı olarak eser üretmek için çabaladıklarını ifade eden Ekşi, “RİDEVA İstanbul’da çok güzel bir eser inşa ediyor. Bizde Ekşioğlu Vakfı olarak Çekmeköy’de 50 dönüm arazi üzerinde sosyal tesislerimiz var. Tüm hemşerilerimizi tesislerimize bekliyoruz. Bu yıl Ekşioğlu vakfı Ovit Yayla Şenliklerini 9-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek şenliklerimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

RİDEVA Başkanı Recep Albayrak’ta kendilerini Ankara’da ağırlayan RİDEF yönetimine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içerisinde önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Albayrak İstanbul’da Rize Evi olarak planlanan binanın önemli bir eser olarak yükseldiğini belirtti.

WhatsApp Image 2024 07 11 at 08.44.42

WhatsApp Image 2024 07 11 at 08.44.35

WhatsApp Image 2024 07 11 at 08.44.39

WhatsApp Image 2024 07 11 at 08.44.41

WhatsApp Image 2024 07 11 at 08.44.34

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.