resim yükle

Ankara Kent Konseyi’nde Genel Kurul Heyecanı; ‘Farklılıklar ‘Ortak Akılda’ Buluşuyor’!

Ankara Kent Konseyi’nde Genel Kurul Heyecanı; ‘Farklılıklar ‘Ortak Akılda’ Buluşuyor’!
07.07.2024
A+
A-

Bu Seyirde Herkes Kaptan!

Katılımcılık, hesap verebilirlik, şeffaflık ve ortak aklın güçlü bir şekilde temsil edildiği, 2 bin 800’ü aşkın bileşeni ve 10 bine yaklaşan gönüllüsü ile 28 Çalışma Grubu ve 5 ayrı Meclisli bir yapıya ulaşan Ankara Kent Konseyi’nin 6’ıncı Genel Kurulu bugün Saat:13.00’da, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde toplanıyor.

10 ulusal ve 3 uluslararası ödül

5 yıllık sürede 100 binden fazla aktif yurttaş katılımının olduğu 6 binin üzerinde toplantı ve etkinlik, 15 bine yakın Meclis ve Çalışma Grubu gönüllüsü ile birlikte 25 milyon global etkileşim gerçekleşirken, 10 ulusal ve 3 uluslararası ödül ile 120 tavsiye kararının alındığı Ankara Kent Konseyi, yeni dönemde de kentin gelecek yüzyıla hazırlanması yolunda katkı sağlamayı sürdürecek.

Onur, İstişare, Danışma ve Yürütme Kurulları üyeleri seçilecek

Kentin sürdürülebilir kalkınma sürecinde ve hemşerilik hukukunu ilgilendiren konularda katılımcı bir yaklaşımla ortak akıl oluşturmak, katılımcı şeffaf ve hesap verebilir yerel yönetişim sürecinin gerçekleşmesine katkıda bulunmak ve kentin kamusal niteliğinin korunması için katılım ve müzakere süreçlerinin altyapısının kurulmasına katkı veren Ankara Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nda; Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri ile diğer organlarının seçimi yapılacak.

Farklılıklar ‘Ortak Akılda’ Buluşuyor!

Ankara Kent Konseyi’nin kurullarında aralarında siyaset, yerel yönetim, bürokrasi, akademisyen, sivil toplum, iş, sanat, sendika, spor ve medya dünyasının ünlü ve önde gelen isimlerinin yer alması bekleniyor.

Katılan herkes adına 1 fidan dikilecek

Dünya Katılımcılık ve Demokrasi ödüllü de alan Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu’na katılan her bir üye adına fidan dikimi de gerçekleştirilecek. Üyelere dikimi yapılacak fidanlar için de sertifikalar verilecek.

Gücü Etkisinde

Ankara Kent Konseyi spordan kültür ve turizme, çevre ve iklimden kırsal kalkınmaya, engelsiz bir kentten hayvan hakları dostluğuna, bir kentin ekonomik kalkınmasına, sosyokültürel etkileşimlere kadar her alanda kentin her noktasında projeler, üretime yönelik çalışmalar, sorunlara çözüm önerileri geliştiren bir yapı olarak örnek bir model oluşturması ile biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.