resim yükle

Ankara Kent Konseyi Türkiye’de en çok çalışan konsey

Ankara Kent Konseyi Türkiye’de en çok çalışan konsey
16.05.2024
A+
A-

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: Ankara Kent Konseyi Türkiye’de en çok çalışan konsey

Nazlı ÖNGÖREN/ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve heyetini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Naki Demir karşıladı. Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Yaşar, ziyaretleri için Ankara Kent Konseyi heyetine teşekkür etti.

Kent Konseylerinin doğru amaçla kurulduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kent konseyleri kentlere daha verimli yatırımların yapılması, çevrenin kültürün, gelişmesinin sağlanması, doğanının korunması için kuruldu. Ama ne yazık ki kanundan gelen eksiklikleri var. Bunların daha özgür olması lazım. Belediye Meclislerinde bunların mutlaka ilçelerde, illerde, büyükşehirlerde hiç olmasa başkanlarının temsil edilmesi lazım.” dedi.

“Ankara Kent Konseyi Türkiye’de en hızlı gelişen kent konseylerinden”

Ankara Kent Konseyinin Türkiye’de en hızlı gelişen kent konseyi olduğunu söyleyen Yaşar, şöyle konuştu:

“Ankara Kent Konseyi Türkiye’de en hızlı gelişen kent konseylerinden. En çok çalışan ve Ankara’ya sahip çıkan bir yapı. Ankara Kent Konseyi, Ankara’nın gelişmesine, kültürüne, sanatına ticaretine, sanayisine, sporuna sahip çıkan geniş bir sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor.”

“Demokrasiye inananlar örgütlü topluma da inanmak zorundalar”

Toplum ne kadar örgütlü olursa siyasette yanlışlığın o kadar az olacağını söyleyen Yaşar, “Demokrasiye inananlar örgütlü topluma da inanmak zorundalar. Toplum ne kadar örgütlü olursa siyasette yanlışlık, bürokraside yanlışlık o kadar az olur. Bu durumda kazanan ülke olur, Türkiye olur.” ifadelerini kullandı.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da katılımcı kültürün en iyi örneklerinden biri olan Ankara Kent Konseyinin bileşenleri ile birlikte kente katkı sağlama hedefi ile çalışmalar yürüttüğünü belirterek yeni dönemde Yenimahalle Belediyesi ile birlikte işbirliği içerisinde projeler geliştirmeyi arzuladıklarını vurguladı.

AKK 7364

AKK 7122

AKK 7088AKK 7138

AKK 7345

AKK 7329

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber