Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz’dan Gençlik Meclisi’ne ziyaret

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz’dan Gençlik Meclisi’ne ziyaret
02.10.2023
28
A+
A-

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz’dan Gençlik Meclisi’ne ziyaret

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 25-30 Eylül tarihleri arasında AŞTİ’de stant açan Gençlik Meclisi’ni ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi.

2 2

Başkent Gençlik Meclisi, 25-30 Eylül tarihleri arasında AŞTİ’de kurdukları stant ile üniversite okumak için Ankara’ya gelen öğrenciler karşıladı. 2023-2024 yılı eğitim öğretim kapsamında Ankara’ya gelen 48 bin 245 öğrencinin Ankara’da gençlik fırsatlarına erişimi için Başkent Gençlik Meclisi 200 genç ile beş gün boyunca vardiyalar şeklinde gençleri karşıladı.

Stant çalışmasında Genç Dostu Başkent ve Üniversite Ankara’da Okunur şiarıyla hareket eden Başkent Gençlik Meclisi üyeleri, akran dayanışması ile kentlerinden ilk defa uzak bir şehre giden öğrencilere mihmandarlık yaptı. Ankara’da, gençlerin karar alma mekanizmasına dahil olması için yerel yönetimler ve merkezi hükümet yerel birimleri ile yürütülen çalışmaların gençlerin yaşamın her alanında güçlendirilmesine yönelik faaliyetler ve faaliyet planlamaları aktarıldı.

1 3

Binlerce öğrencinin ziyaret ettiği stantta Başkent Gençlik Meclisi tarafından akademik alt yapısı oluşturulan “Katılımcı Demokrasi için Gençlik Koridoru” modeli yerelde aktif katılımın stratejilerini geliştirirken öğrencilerin kent aidiyetlerini geliştirmelerine olanak tanıyacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber