Aksu: 31 mart şahlanış yüzyılın dönüm noktası

Aksu: 31 mart şahlanış yüzyılın dönüm noktası
28.03.2019
A+
A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’a verdiği önemi ifade ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Samsun’un en temel problemi olan ‘Kentsel Yenilenme’ sorununun çözümü için müjdeleriyle birlikte Sayın Bakanımızı Samsun’a gönderdi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Cumhur İttifakı ruhu ve dayanışması çerçevesinde deneyimli kardolarımızla Samsun’u şahlandıracağız” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Samsun ziyaretini ve temaslarını değerlendirdi. Başkan Aksu, Hastanebaşı Mahallesi’nde yapılan mitinge atıfta bulunarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’ın, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Sayın Fuat Köktaş ve Sayın Orhan Kırcalı’nın ve Cumhur İttifakı çerçevesinde Milliyetçi Haraket Partisi İl Başkanı Sayın Abdullah Karapıçak’ın da katılımlarıyla gerçekleşen dev İlkadım Mitingimize ilgi çok fazlaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin muhtelif bölgelerindeki sorunların çözümü adına konunun birinci dereceden muhataplarını vatandaşlarla bir araya getirme ve kesin çözüme ulaşma noktasındaki kararlı tutumu çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum şehrimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldi. Sayın Bakanımız; şehirleşme ve kentsel yenilenme konularında Samsun olarak artık kronikleşmiş hale gelen sorunlarımızın çözümüne ilişkin müjdeleriyle geldi. Özellikle İlkadım ilçemizde hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Yenilenme konusunda tüm vatandaşlarımızı rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Kendisine Samsun adına şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Cumhur İttifakı’nın başarısı perçinlenecek ve Şahlanış Yüzyılı başlamış olacaktır. Bu noktada; Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Samsun’un en temel problemi olan ‘Kentsel Yenilenme’ sorununun çözümü için müjdeleriyle birlikte Sayın Bakanımızı Samsun’a gönderdi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Cumhur İttifakı ruhu ve dayanışması çerçevesinde deneyimli kardolarımızla Samsun’u şahlandıracağız” ifadelerini kullandı.

İLKADIM’DA KENTSEL YENİLENME BAŞLIYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, İlkadım’daki sosyal konut ihtiyacını bildiğini ve Kentsel Yenilenmeyi hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini müjdelediğini belirten Başkan Aksu, “Sayın Bakanımız, 2023 yılına kadar İlkadım’ın tüm ilçelerinde dönüşümü hayata geçirmek istediklerini ifade etmiştir. Bakanımız, İlkadım ilçemize 8 ay önce gelerek ön çalışmaları zaten başlatmıştı. Mahallelerdeki evlerin durumunu ve yaşam şartlarını görmüştü. Sayın Bakanımız, İlkadım’da yaşam standartlarını yükseltecekleri noktasında gerekli açıklamaları yapmıştır. Buna göre; Anadolu, Hastane, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Kadıköy, Fatih ve Reşadiye mahallelerinde kentsel yenilenme projesi başlatılıyor” diye konuştu.

BAKAN MURAT KURUM NE DEMİŞTİ?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açık hava toplantısı açıklasında; “Kentsel dönüşüm projesi İlçe Belediyesi’nin yapabileceği bir proje değil. Diyoruz ki, üçlü olsun güçlü olsun. İlkadım’da Erdoğan Tok, Büyükşehir’de Mustafa Demir sizin dertlerinizle dertlensin. İlkadım’ın ve Samsun’un dertleriyle dertlenen Milletvekilleri olsun. Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı da olsun ki; bu kentsel dönüşüm, mutlu ve huzurlu bir şekilde bitsin. Biz bu kentsel dönüşüm projesini yaparken vatandaşımızın rızası çerçevesinde az katlı mahalle kültürünün yaşatılacağı bir şekilde yerinde dönüşümle yerinizde kalacaksınız. Sizi şu an oturduğunuz yerden de kimse çıkaramayacak. Yerinde dönüşüm yapacağız. Yerinde dönüşümü yaparken rızanız doğrultusunda yapacağız. İlkadım Belediye Başkanımıza söyledik. ‘Burada bir master plan yapacaksın.’ dedik. Master planda projenin bitmemiş halini göreceğiz. Söylediğimiz mahallelerde kentsel dönüşümü 2019’da başlayıp 2023’e kadar; sağlam, güvenli konutları sizlere teslim etmek istiyoruz. Muhtarlar da, sivil toplum örgütleri de bu kentse dönüşüm planlaması içerisinde olacak. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi şehrimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız. Halkın içinde olacağı, rızası doğrultusunda süreç işleyecek. Sizin kafanızı karıştırmak isteyenler var. ‘Nasıl yapacaklar?’ diyorlar. Biz bugüne kadar TOKİ ile birlikte 840 bin konut yaptık. 250 milyarlık iş yaptık. Burada İlkadım İlçesi’nin kentsel dönüşümünü mü yapamayacağız. Onu da yaparız.” diye konuşmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber