Akcagöz’den İsrail’e tepki

Akcagöz’den İsrail’e tepki
16.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili aday adayı Av.Tufan Akcagöz, CHP Grup toplantısına katılmak üzere Ankara’daydı.

TBMM’nin tatile girmesinden önceki son toplantıya katılan Tufan Akcagöz, “Bugün Ankara’da gerçekten çok büyük bir heyecan ve coşku var. Her şey yolunda. Adaylık sürecinde sona doğru yaklaşılırken, son grup toplantısında özellikle bulunmayı arzu ettim. Coşku gerçekten görülmeye değer. Genel seçimlere ve Cumhurbaşkanı seçimlerine sayılı günler kaldı. 21 Mayıs’ta Genel Merkez tarafından bir değerlendirme yapılacak ve Milletvekili aday sıraları belli olacak. Bu sıra çok önemli. Samsun’da, tarihi bir sorumluluğu alacak olan liste olacak. Ben, 24 Haziran’dan sonra kurulacak Meclis’i, ilk Meclis’ten farklı görmüyorum. İlk Meclis, kurtuluş mücadelesini yönetti, bize vatan toprağını armağan etti. 24 Haziran sonrasında kurulacak olan Meclis de, inanın aynı ruhun Meclis’i olacak. Kuvayı milliye ruhunu taşıyacak. Samsun’un bu Meclis’te, güçlü temsil edilmesi gerekiyor. Bunun için mücadele ediyoruz. Ülkeyi, 16 yıllık karanlıktan kurtaracağız. İç barışımızı yeniden sağlayacağız. Başka Türkiye yok. Bizim gidecek başka yerimiz yok, sığınacak başka toprağımız yok. Birileri, para yüklü gemicikler edinme peşinde. Birileri ise iki Üniversite bitirirmiş hala işsiz. Birileri ihale kovalıyor. Birileri, açlık sınırında yaşıyor. Böyle idare olmaz. Hepsi, topyekun değişecek. Değişmek zorunda. Mutlaka değişecek. 24 Haziran, bu değişimin tarihi olacak.” dedi.
İsrail’in Gazze’ye saldırısının, AKP tarafından iç siyaset malzemesi olarak kullanıldığını belirten Tufan Akcagöz, “İsrail askerlerinin, Filistin topraklarında dün en az 58 kişiyi öldürdüğü kaydediliyor. İsrail’i, dünyanın gözünün içine baka baka yaptığı bu canilik için kınıyorum. Yeni saldırılar da olası. 350 kişiyi Mavi Marmara gemisine doldurup yollayan ve vatandaşlarımızın cansız bedenleri karşılığında 20 milyon dolar bedelle anlaşmaya varanlar, Filistin davasını ancak iç politik malzeme olarak görür. Hem, İsrail bir terör devleti diyeceksiniz, hem de hiç bir şey olmamış gibi sıkı fıkı ilişkilere devam edeceksiniz. Zulme karşı Yenikapı’da miting yapacaklarmış. Zulüm, mitinglerle önlenemez. Filistin davasına karşı samimiyetiniz, Mavi Marmara gemisiyle beraber tarihe karışmıştır. Amerika’ya her gittiğinde Yahudi lobileriyle görüşen, İsrail ile ticareti sürekli artırarak sürdüren, ‘One minute’ çıkışından hemen sonra ‘benim tepkim moderatöreydi’ diyenlerden Filistin konusunda samimiyet beklemek ahmaklıktır. Tayyip Erdoğan, Gazze’ye gideceğim diyordu, şimdi Yenikapı’da mitinge karar kıldı. Cuma günü gerçekleşecek olan bu miting, AKP’nin seçim propagandasından öte bir anlam taşımaz. Sözünüzü tutun, Gazze’ye gidin. Her ne yaparsanız yapın, 24 Haziran’da ülkeye de, bölgeye de huzur gelecek. Bu değişim kaçınılmaz. “ diye sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber