Akcagöz’den Eren Erdem çağrısı

Akcagöz’den Eren Erdem çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz’den, CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’e destek çağrısı.

CHP 26.dönem Milletvekili Eren Erdem’in 31 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan duruşması için tüm yurtseverlerin harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Tufan Akcagöz, “Karşı gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini de yürüten eski Milletvekilimiz ve CHP PM üyemiz Eren Erdem hakkında FETÖ’ye “bilerek isteyerek yardım etme, terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” iddiasıyla dava açılmıştı. 23. Ağır Ceza Mahkemesinin hazırladığı tensip zaptında Erdem’in tutukluluk haline devamına karar verilirken, davanın ilk duruşması 31 Ekim 2018 tarihine bırakılmıştı. Dolayısıyla, büyük gün 31 Ekim. Hayatını, FETÖ ile mücadeleye adamış birinin FETÖ safındaymış gibi gösterilmesi, kabul edilebilir değildir. Eren Erdem’in, henüz AKP, FETÖ’nün gerçek yüzü ile tanışmadan, bu konuda yaptığı çalışmalar, yazdığı kitaplar var. Nurjuvazi kitabı, bunlardan biri. Şimdi bunların hiçbirini görmeyeceksiniz, Eren Erdem Silivri zindanlarında yatacak. Olmaz. Adalet derhal yerine gelmeli, Eren tahliye edilmelidir. Bu noktada, tüm yurtseverlere önemli görev düşüyor. Âzami ölçüde duruşmalara katılım sağlamalıyız. Bu, moral açısından da önemli olacaktır. ” dedi.

Eren Erdem’i, Silivri cezaevinde Ağustos ayında ziyaret ettiğini ve morale çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Akcagöz, “Eren Erdem’in üzerinde, haksız bir şekilde tutuklanmanın psikolojik baskısı var. Bu nedenle, mensubu olduğu siyasi hareketin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin desteği oldukça önemli. Bir kısım Milletvekili ziyaretine de gidiyor ama yetersiz. Erdem, bu dört ay zarfında yalnız bırakıldı. Bunu üzülerek ifade ediyorum. Bundan sonra yalnız bırakılmamalıdır. Partinin üst yöneticilerinden kaçı ziyaretine gitti ve gitmeyenler neden gitmedi? Olayı kınamak ayrı, gidip ziyaret etmek ayrı. Eren, bunu hak etmedi. Az konuşsaydı, belki bunlar başına gelmezdi. Ama o etkin muhalefet yapmayı tercih etti. Doğru olanı yaptı ve işte bu nedenle bedel ödüyor. Bu bedeli öderken, tek beklentisi sahip çıkılmaktır. Sayın Genel Başkanın da bizzat Silivri’ye gidip Eren Erdem’i ziyaret etmesini beklerdim. Örgütten sorumlu yöneticiler de ziyarete gitmedi diye biliyorum. O halde, 31 Ekim’deki duruşma bunu tersine çevirmek ve eksikliği telafi etmek için önemli bir fırsattır. Duruşmaya tüm CHP örgütleri destek vermelidir. Çünkü Eren suçsuz yere yatıyor. Bunu herkese anlatmalıyız. 31 Ekim tarihindeki duruşmada adaletin tecelli etmesini ve Eren Erdem’in tahliye edilmesini bekliyorum. ” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber