AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: FETÖ’cü adamın ne işi var AK Parti’de

AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: FETÖ’cü adamın ne işi var AK Parti’de
23.08.2016
A+
A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel, “Demokrasi meydanlarında ırkçı söylemler, parti söylemleri bitti. Tek bir gaye vardı, vatan, millet ve bayrak.” dedi.

Göksel, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Milletin dik duruşu sayesinde darbe girişiminin atlatıldığını vurgulayan Göksel, şöyle konuştu:

“Darbe girişimini, Allah’ın izniyle hep beraber atlattık. 27 gün boyunca meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuk. Bu süreçte Samsun’da bütün kesimlerde büyük bir heyecan ve özveri vardı. Basın mensupları da ilk günden beri demokrasi nöbeti tuttular. 15 Temmuz milli birliğimiz için de önemli bir gelişme olacaktır. Bundan sonra birbirimize daha sıcak, daha yakın olacağımıza inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin birbirine sahip çıkması lazım. Demokrasi meydanlarında ırkçı söylemler, parti söylemleri bitti. Tek bir gaye vardı, vatan, millet ve bayrak.”

AK Parti teşkilatlarının ilk günden itibaren darbe girişimine karşı sokaklara çıktığını, millete önderlik yaptığını dile getiren Göksel, “Sabahlara kadar alanlardan çekilmedik. Sabahlara kadar alanlardan çekilmemek, diğerlerini de alanlarda tuttu. Özellikle teşkilatlarımız özverili davrandı. Diğer sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve herkes bu işe sahip çıktı. Özellikle bu süreçte milletine, bayrağına ve iradesine destek olan tüm unsurlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

OHAL kapsamındaki kararları devletin kendini yeniden kontrol emesi ve çalışma sistemini düzenlemesi olarak nitelendiren Göksel, şöyle devam etti:

“Millete karşı alınmış bir karar değildi. Zaten kimsenin çalışma hayatına OHAL’de bir müdahale olmadı. Devletin zapt altına alınması ve vatandaşın rahat yaşamasını sürdürecek bir OHAL kararıydı. OHAL ile FETÖ’ye mensup olan veya bunlara yardım eden kişiler, memurlar ve esnaf alınıyor, takipleri yapılıyor, salınıyor ve mahkemeler de devam ediyor. Samsun’da bin 500’ün üzerinde kişi alındı. Hukuk sistemi düzgün şekilde işleyecek. Kesinlikle rastgele şikayetlerle kimse alınmıyor. Başbakanımızın da söylediği gibi belli başlı 12 kriter var. Şüpheliler bu kriterler doğrultusunda alınıp sorgulanıyor.”

FETÖ’CÜ ADAMIN NE İŞİ VAR AK PARTİ’DE

“Benim için ‘FETÖ’cü, daha önceden de FETÖ’cüydü’ demiş. Bu söylemlerini ispatlamaya davet ediyorum. Böyle bir durumum olsa AK Parti İl Başkanı olarak görevimi devam ettiremem zaten. FETÖ’cü adamın ne işi var AK Parti’de, ne işi var il başkanlığıyla? Bizim de sistemimiz var. Genel Merkezimizde araştırma sistemimiz var. Benim ne olduğumu orada araştırıyorlar. Bütün ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin FETÖ ile ilişkisi var mı yok mu, araştırıyorlar. Eğer benim bir ilişkim olsaydı şimdiye kadar görevden alırlardı. FETÖ demek vatan haini demektir. Ben eğer vatan hainliğiyle suçlanıyorsam, kendimi öldürürüm.”

Göksel, kendisine bu yönde suçlamada bulunan gazeteciyi mahkemeye vereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.