AK Parti Samsun 73. İl Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “2016 yılı ülkemiz ve milletimiz ve coğrafyamız için zor bir yıl oldu…

08.01.2017
A+
A-

haber-has-whatsaap-haber-hattiAK Parti Samsun 73. İl Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, İl Koordinatörü Cumhur Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti İlçe Başkanları, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

samsun-ak-parti

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “2016 yılı ülkemiz ve milletimiz ve coğrafyamız için zor bir yıl oldu. Terör saldırıları, FETÖ’nün hain darbe girişimi, Suriye’de yaşanan iç savaş ve oradaki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dram. 2017 yılının bu yaşananlardan uzak bir yıl olmasını temenni ederken, yeni yılın daha ilk saatlerinde terör yine çirkin yüzünü gösterdi. 2016 yılında Sultanahmet’te İŞİD Militanı tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Şubat ve Mart ayında hainler bu kez de Ankara’yı kana buladı ve bu iki saldırıda 67 vatandaşımız hayatını kaybetti.

samsun-ak-parti

2016 yılının 15 Temmuz’unda FETÖ’nün vatan hainleri Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetimize, milletimize ve demokrasimize yönelik bir darbe girişiminde bulundu. Bu kalkışmada 248 vatandaşımız şehit oldu, 390 kişi ise yaralandı. Ağustos ayında Suriye sınırımızı tehdit eden DEAŞ’a karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtında 38 askerimiz şehadete erişti. Aralık ayında, İstanbul Beşiktaş’ta Beşiktaş-Bursaspor futbol karşılaşması sonrasında çevik kuvvete yönelik düzenlene çirkin saldırıda 45 polisimiz şehit oldu. Bu hain saldırının hemen 1 hafta sonrasında Kayseri’de çarşı iznine çıkan ana kuzularına yönelik düzenlenen saldırıda, 14 askerimiz şehit oldu.

 

2017 yılının hemen ilk saatlerinde bir eğlence merkezine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda ise 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde ise İzmir Adliyesi önünde düzenlenen bombalı saldırıda 1 polisimiz şehit oldu, 1 adliye çalışanı ise hayatını kaybetti. Bu hain saldırılarda şehit olan, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Terör ve şer odakları 14 yıldır Türkiye’de devam eden istikrarın, büyümenin ve yatırımların önünü kesmek istiyor. Ancak içerdeki ve dışardaki terör örgütlerinin şunu unutmaması gerekiyor. Türk Milleti, tarih boyunca hiçbir esarete boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Milletimizin dirayeti, basireti ve feraseti, her zorluğu ortadan kaldıracak güçtedir.

AK Parti hükümetleri, 2002 yılından bu güne kadar yatırımın, istikrarın, büyümenin öncüsü olmuştur. 15 Temmuz’daki hain kalkışmada başarı elde edemeyen FETÖ ve dış mihraklar, ülkemizi ekonomik olarak zedeleme ve yıpratma yoluna girdiler. Ancak 154 Temmuz’da vatan hainlerine geçit vermeyen, darbeye darbe yapan Şanlı Türk Milleti, bu ekonomik darbe girişiminin de önüne geçti. Türk Lirası’na sahip çıkan milletimiz, elinde bulunan dövizleri bozdurarak yine vatanına ve milletine sahip çıktı. Allah milletimize zeval vermesin. 2017 yılında önümüzde yoğun bir gündemimiz var. Her seçim öncesinde partilerin darbe anayasası olan 1982 Anayasası’nın değiştirilmesi vaadi, inşallah AK Parti Hükümeti’ne nasip olacak.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili Anayasa Komisyonunda çalışmalar sürüyor. İnşallah en kısa zamanda Yeni Anayasa Taslağı Meclis gündemine gelecek. Teşkilatlar olarak bizlerin Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin meclisten geçeceğine inanıyoruz. Ancak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Yeni Anayasa, TBMM Genel Kurulundan 330 oyla da, 367 oyla da geçse biz yine milletimize gideceğiz. Yapılacak referandumdan da milletimizin desteğini aldığımız takdirde, bu darbe anayasasından milletimizi kurtaracağız. Biz teşkilatlar olarak, Yeni Anayasa ile ilgili yapılacak referandum için tüm teşkilatlarımızla birlikte hazır durumdayız.

Teşkilat Performans Sistemi’nde (TPS) geçtiğimiz ay 2. olmuştuk. Bu ay ise 81 il arasında Artvin ve Kocaeli’nin ardından 3. Sıraya geriledik. TPS’de en düşük puanı alan ilçemiz, 92.25 puanla Ayvacık olurken, Kavak, 19 Mayıs ve İlkadım ilçelerimiz de TPS’de 100’de 100’lük bir performans gerçekleştirmişlerdir. Gösterilen bu üstün başarıdan dolayı tüm ilçelerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Göksel’in konuşmasının ardından, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, 2016 yılında gerçekleştirdikleri teşkilat çalışmalarından dolayı AK Parti İlçe Başkanlarına teşekkür plaketleri verildi. AK Parti Samsun 73. İl Danışma Meclisi Toplantısı, müzakerelerin değerlendirilmesi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.