Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS Şartsız 417 Personel Alımı Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS Şartsız 417 Personel Alımı Yapacak!
25.10.2022
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruları sona eriyor. TYP kapsamında başvuruları devam eden 3 il kaldı. Onların başvuruları da 25 Ekim 2022 tarihinde sona eriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici statüde personel alımı yapacak. KPSS ve üst yaş şartının aranmadığı kadrolar için personeller salgın kapsamında istihdam edilecek 3 farklı şehirde yapılacak alımlar için başvurular açıldı. 3 şehir için toplamda 417 personel alımı yapılacak.

KPSS VE EĞİTİM ŞARTI VAR MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına alınacak bu personel kadroları için KPSS ve eğitim şartı bulunmuyor.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

TYP işçi alımları noter kurası ve liste yöntemi ile yapılacak. Belirlenen tarihlerde başvuranlar arasında kura çekilecek. Çoğu şehirde alımlar kura yöntemiyle yapılacaktır.

ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

TYP kapsamında personel alımlarında çalışma süreleri değişiyor. Ancak bu alımlarda çalışma süreleri 133-135 gün arası olarak belirlenmiştir. Alınacak personeller geçici statüde istihdam edilecek. BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? Başvurular online olarak İŞKUR sayfası üzerinden yapılacak. Sisteme kaydını yapan vatandaşlar İŞKUR üzerinden başvurularını yapabilecektir. Başvuru sayfasına yazımızın sonundaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Alım yapılacak İller, Kontenjan Sayısı Uşak Merkez: 26 Personel İstanbul Fatih: 364 personel Giresun Merkez: 27 personel 2022

TYP KATILIM ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç), Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması Başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayıp başvuru sayfasına gidebilirsiniz. Daha sonra TYP numarasını yazıp ara tuşuna basarak başvuru işlemine geçebilirsiniz.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aşağıdaki başvuru linkine tıkladıktan sonra gelen sayfada şehir kısmından başvuru yapmak istediğiniz şehri yazıp ara tuşuna tıklayın. Daha sonra gelen sayfada başvuru yapmak istediğiniz ilçeyi seçerek sisteme giriş yapıp başvurunuzu yapabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

(kamubulteni.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber