Af yasası ne zaman çıkacak

Af yasası ne zaman çıkacak
09.01.2020
A+
A-

 

Tutuklulara ve mahkumlara 2020’de af gelecek mi? 2020 Af yasası ne zaman çıkacak? 2020’de af var mı?

2020 Af yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri… Af yasası haberleri yapılan açıklamaların ardından tekrar gündemde. Yasanın çıkmasını bekleyen hükümlü yakınları son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’den gelen açıklamalara yöneldi. Peki, af yasası çıkacak mı, tasarıda son durum ne, af yasası ne zaman çıkacak? 2020’de af var mı? Tutuklu ve mahkumlar 2020’de aftan faydalanabilecek mi?

İkinci yargı paketi reformunda yer alacak olan ceza infaz kanunundaki değişiklik binlerce mahkuma erken tahliye yolunu açıyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hamle geldi.

2020’DE AF VAR MI?

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz düzenlemsine ilişkin olarak detaylı sunum yaptı. Buna göre, infaz yasası kapsamında basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlülere ev hapsi getirilecek. Suçun kapsamına göre de cezalarda düzenleme yapılacak.

6 SUÇAAF YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına göre, Bakan Gül’ün 288 bin hükümlünün yüzde 91’inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarmasının üzerine Erdoğan, bu 10 suçtan 6’sının asla indirimden yararlanmaması yönünde talimat verdi.

Hürriyet’yen Gizem Karakış’ın haberine göre, Erdoğan’ın asla indirim yapılmamasını istediği suçlar, terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, terör, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar.

Bunların dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunumazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek. Bu kişilerin sabıkası yoksa, 2 yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.

MHP KAPSAMIN GENİŞLEMESİNİ İSTİYOR

Düzenlemenin hangi suçları kapsayacağı ve hangi suçları kapsam dışı bırakacağı konusunda tam olarak anlaşma sağlanamamıştı. MHP kapsamın daha geniş olması yönünde taleplerini iletirken AK Parti bazı suçların hassas nokta olduğunu ifade etmişti.

DEVLET BAHÇELİ’DEN AF YASASI AÇIKLAMASI

Süreç bu konular üzerindeki çalışmaların sürdürülmesiyle devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’den oldukça önemli bir açıklama geldi. Bahçeli, “Verdiğimiz ceza indirimi kanun teklifini Cumhur İttifakı’nda bir tezatlık yaşanmaması için beklemeye aldık” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ SONUCU AF YASASINDA SON DURUM BELLİ OLACAK

MHP lideri Bahçeli’nin açıklaması süreçteki son durumu gösterirken düzenlemeye son şeklinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmede verilmesi bekleniyor. Ceza infaz kanunun akıbetinin de bu görüşme sonrası netleşeceği düşünülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber