ADD Samsun Şubesinden muhteşem fener alayı

ADD Samsun Şubesinden muhteşem fener alayı
30.10.2019
A+
A-

ADD samsun Şubesi, Cumhuriyet’in 96.yıl dönümü nedeniyle fener alayı düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi 29 ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Saat:19.00 da Ellialtılar DSİ önünden başlayan ‘’Cumhuriyetin 96.yılı Fener Alayı’’ na Samsun Ticaret Mektebi bando takımı, Samsun CHP milletvekili Kemal Zeybek, Samsun CHP il başkanı Mehmet Kundak, Samsun Eğitim-iş sendikası Şube başkanı Rüstem Kara ve bir çok STK üyeleri ile Marşlarla, türkülerle İstiklal Caddesi boyunca yürüyen kalabalık, ‘’ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Yaşasın Cumhuriyet sloganları ile coşku içinde Atatürk Anıtında yürüyüşü bitirdiler.

Anıtta kısa bir konuşma yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli:  ‘’ Sevgili dostlar Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun şubesi olarak katılımınızdan dolayı onur ve gurur duyduk. Bir 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı daha Samsun’umuz da ,  ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla çıkılan yolda İlkadım şehrimizde coşku ile gerçekleştirmenin onurunu gururunu duyuyoruz. Biz her sene burada olacağız yaşasın Cumhuriyet sonsuza kadar Cumhuriyet diyeceğiz. Yüce Atatürk’ün ‘efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ derken bizlere,  Türk ulusuna en yakışan, adetlerine en uygun rejim sistemi olarak Cumhuriyeti belirlemişti. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet daima payidar kalacaktır derken o görevi de bizlere bıraktı, gelecek nesillere ve bizden sonraki nesillere bıraktı. Bugün bu göreve daha sıkı sıkı sarılmamız gerektiğinin bilinci ile buradayız. 

Evet, biliyoruz ki Cumhuriyetimiz çok zor günlerden geçiyor. Bütün kurucu ilkeleri, kurumları, Cumhuriyeti bir reklam arası gören iç ve dış düşmanlar tarafından zarara uğratılmış durumda… Ama  biz Atatürkçüler yılmadan, yorulmadan, bıkmadan; Cumhuriyetin kuruluş değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.  

Biz biliyoruz ki Cumhuriyet ümmet değil, birey olmaktır..

Yurttaşlık, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve uğruna ölünesi vatandır Cumhuriyet,

Namustur, haysiyettir, nefestir, candır Cumhuriyet,

Cumhuriyet özgürlük demektir.

Cumhuriyet akıl ve bilim demektir.

Sarayın, saraylının değil, ulusal egemenliğin adıdır Cumhuriyet!

Biz milletin egemenliğine sahip çıkarak her şeye rağmen Cumhuriyeti savunan Mustafa Kemal’in askerleri olarak aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda mücadelemize devam edeceğiz. Geçen sene de buradaydık bu sene de buradayız, seneye de burada olacağız.

Bu duygularla bu toprakları bizlere vatan yapan,  Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu tek ve daimi önderimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.  Şahsım ve Add Samsun şubesi adına herkese teşekkür ederim.”dedi.

ADD Başkanı Işık ÖZKEFELİ’nin konuşmasının ardından yürüyüş sonlandırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.