ADD Samsun Şubesi TSM korosu muhteşem bir konsere imza attı

ADD Samsun Şubesi TSM korosu muhteşem bir konsere imza attı
11.12.2019
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi bünyesinde yedi yıldır çalışmalarına devam eden Türk Sanat Müziği Korosu; 10 Aralık 2019 tarihinde Saat:20.00 de, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde, Şef Ahmet Sedat Mete yönetiminde ‘’Türk Müziğinin Türküleri’’ temalı muhteşem bir konsere imza atmıştır.

İki bölüm olarak icra edilen konserin birinci bölümünde çoğunluğu türkülerden oluşan 14, ikinci bölümünde çoğunluğu şarkılardan oluşan 14 olmak üzere, toplam 28 eser seslendirilmiştir. Konserin repertuarında Atatürk’ün sevdiği türkülerde yer almıştır. 

On sekizi Kadın, On ikisi erkek olmak üzere toplam 30 koristten oluşan koronun verdiği konserde, dokuz saz sanatçısı görev almıştır.

Samsun Halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen konser de, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli:

 ‘’Şahsım ve ADD Samsun Şubesi yönetim kurulum adına,  konserimize katılan, onur veren tüm gönül dostlarımızı, sanat dostlarımızı, sizleri sevgi, saygı ile selamlıyorum. Ne mutludur ki bizlere güzel Samsun’umuzda, İlk Adım Şehrimizde yaptığımız bir sanat etkinliğimizde salonumuz tıka basa dolu… Gerçi siz Atatürk dostları şubemizin yaptığı hiçbir etkinlikte bizleri yalnız bırakmadınız, hep geldiniz, hoş geldiniz, iyi ki geldiniz… 

19 Mayıs 2019; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’umuza geldiği, tüm dünyaya ibret kurtuluş ve kuruluş mücadelesini başlattığı, kurtuluştan kuruluşa giden yolun 100. Yıl dönümünü Samsun’umuz da coşku ile kutladık. 100. Yıl konserimizde de yine bu salonda hep beraberdik. Bizler; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı yegâne mirasın yani aklın ve bilimin yolunda gidenler için, Atamızın hemşerileri biz Samsunlular için her gün Milli Mücadelenin 100. Yılı demektir. 19 Mayıs 1919 ruhu ile hepinizi tekrar selamlamak istiyorum.

‘’Sanatsız Kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’’ sözünün ışığında sanatın ve müziğin ortak dili, evrenselliği ile bugün sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. 

Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.

Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun şubesi olarak; Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız. 

Atatürk demek çok şey demektir ama en önemlisi de Ulusal Üniter yapı ve bir olabilmek demektir. Birliğimiz ve beraberliğimizin adı, ortak değerimiz olan Atamızın sevgisini ve ışığını beynimizden ve kalbimizden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir defa daha manevi huzurunda saygı ve sevgi ile eğiliyorum. Bugün Samsun Şehrinin bir şehidi var. Bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun…

Dostlar hepinize iyi seyirler ve eğlenceler diliyorum. Sanatla ve bizimle kalın…’’dedi

Yoğun katılımın olduğu konserde, altı yüz kişilik salon da yer kalmaması üzerine davetliler merdivenlere oturmak zorunda kaldılar. Konser tüm salonun ayakta seslendirdiği ‘’Onuncu Yıl Marşı’’ ve  ‘’İzmir Marşı’’ ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber