ADD İçişleri’nin Genelgesine Karşı Harekete Geçti İptal Davası Açtı

ADD İçişleri’nin Genelgesine Karşı Harekete Geçti İptal Davası Açtı
25.08.2020
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği, İçişleri Bakanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinliklerini yasaklayan genelgesinin iptali istemiyle dava açtı.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada; Gerici ve yasakçı zihniyetin hukuk dışı dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz….

Milli Bayramlar açısından sicili kirli olan mevcut iktidar tarihi bir karara daha imza attı. Millet ve devlet olarak, varlığımızı borçlu olduğumuz zaferlerin yıldönümlerine, milli günlerimize ve milli bayramlarımıza yönelik; akıl ve mantığı zorlayan, vicdanları yaralayan, hukuku ve Anayasayı yok sayan uygulamalar, türlü bahanelerle devam etmektedir. İçişleri Bakanı’nın 30 Ağustos Büyük Zafer’in yıldönümüne ilişkin, 19.08.2020 tarihinde yayımladığı -pandemi bahaneli- genelge de bu doğrultuda hukuk dışıdır. İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2020 tarihli genelgesinin iptali istemiyle Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi dava açmış bulunmaktadır.

AKP; Milyonlarca öğrenciyi kapalı sınıflarda sınava sokarken, Sermayenin gücüne yenilip AVM’leri açarken, Turizm beldelerinde oluşan kalabalıklara göz yumarken, 15 Temmuz Kutlamalarını yaparken, Ayasofya’da binlerle ilk Cuma namazı adı altında açılış yaparken, iki gün sonra yapılacak Malazgirt Meydan Muharebesi yıl dönümü kutlamaları yapılacakken bu Ülkede pandemi yok! Ama Anadolu’dan yok edilmek, sürülmek istenen Türk Milletinin; tek ve daimi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, Emperyalizmi Anadolu topraklarında dize getirişinin; Milletimizin varoluşunun, Tam Bağımsız ve Milli Egemenlik yolunda ilk adamı atışının o şanlı Zaferin 98. Yıl dönümünde pandemi var!

Bu çifte standardı bizlere pandemi adı ile yutturmanızın imkânı yoktur. Mili Bayramları yasaklayan bu zihniyeti çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Bu hukuk dışı ve Anayasaya aykırı yasaklamayı kabul etmiyoruz… Atatürk ve Cumhuriyet kazanımları ile hesaplaşmak, rahatsız olmak, Milli Bayramları unutturmaya çalışmak, gelecek nesillere Milli Bayramlarımızın ruhunun taşınmasını engellemek kimsenin haddi değildir.

30 Ağustos Zafer Bayramı; Büyük Atatürk’ün planladığı, cephede bizzat komuta ettiği ve zaferle sonuçlandırdığı tarihi bir gündür. Bu zafer, Türk Milleti’nin varlık zaferidir: Emperyalist güçlerce, öz vatanından sürülmek istenen Milletimizin, yeniden var oluş destanıdır. Çağdaş, Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı günün adıdır. 30 Ağustos gibi önemli, tarihi bir günün kutlanmasını yasaklamak, kısıtlamak ve engellemek hangi akla hizmettir?

Bugün Ülkenin ahval ve şartlarını biliyoruz. Bu zamanlara gelmek için ne sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz. Gaflet ve delalet içinde olanların Ülkeyi getirdiği şartları anlatmaya gerek yok. Gelinen bugünün şartlarında o günlerin heyecanını yaşayan bizler, hala her şeye rağmen emperyalizme karşı dim dik duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz.

T.C’yi sildiniz, Andımızı okutmadınız, Milli bayramlarımızın kutlanmasını bir şekilde engellemeye çalıştınız, 10. Yıl marşından rahatsız oldunuz, Atatürk’e her fırsatta saldırdınız, 90 yıllık Cumhuriyet tarihini çöpe attınız, Atatürk adını müfredattan silmeye çalıştınız!

Ama şunu unutmayınız ki Cumhuriyetin Kuruluş değerlerinden her sapış bir yıkılış olacaktır! Artık bölme ve ayrıştırmalar sizin için hep geriye savruluştur. Bu yasaklamayı Türk Milletine yapmaya hakkınız yoktur ve olamaz.
Yasaklara ve baskılara karşı, mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Çünkü bu yasaklar; milli varlığımıza, milli kimliğimize vurulan zincirlerdir. Uydurma tarihler ve günler üretenlere de geçit vermeyeceğiz…

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulumuz; Genel Başkanımızın başkanlığında, 25 Ağustos 2020 Salı günü Afyon’da, geleneksel toplantısını gerçekleştirecektir. 26 Ağustos Çarşamba sabahı Zafer Yürüyüşünü yapacaktır. Tüm şubelerimiz Türkiye’nin dört bir tarafında Atatürk Anıtlarında kutlamalara katılacaklardır.

Kurtuluş ve kuruluş değerlerimize, Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz sürece üzerimize oynanan oyunları boşa çıkarabilir, Ulusal kimliğimizi ve varlığımızı koruyabiliriz.

98 yıl önce karamsarlık yerine ümit, perişanlık yerine düzen, kararsızlık yerine kararlılık ve iman ile giriştikleri savaşın sonucunda elde edilen zaferi meydana getiren bir milletin evladı olmaktan onurlu ve gururluyuz. Bu şanlı günün yıl dönümünde, başta kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Olmak üzere, vatan ve millet uğruna şehit olanları, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için canlarını feda edenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

ADD Samsun Şubesi Olarak 30 Ağustos 2020 Pazar Günü Saat:11.00’de Atatürk Anıtında Çelenk Sunumu yapacağız. Aynı gün Saat:20.00’de Ellialtılar DSİ Önünden başlayacak Zafer Fener Alayımız için Samsun Valiliğine yazımızı yazdık. Türk Bayraklarımızı alarak, maskelerimizi takarak tüm Samsun halkını bekliyoruz. Samsun’da Zafer Bayramımızı coşku içinde kutlayacağız.
Ne Mutlu Türküm Diyene!

ADD SAMSUN ŞUBESİ

Dr. Işık ÖZKEFELİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber