Adana - Hükümlülerin eserleri ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Bağımsızlık’ sergisinde tanıtıldı
ADANA'da, cezaevindeki hükümlülerin elinden çıkan eserler, 'Bağımlılıkla Mücadele ve Bağımsızlık' temasıyla sergilendi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Çelebi Yılmaz, "Kurumumuzda eğitimden psikososyal desteğe, mesleki öğretimden sağlığa kadar birçok alanda hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması yönünde önemli adımlar attık” dedi.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından hükümlülerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Bağımsızlık Sergisi’, kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı. Serginin açılış törenine Adana Valisi Mustafa Yavuz, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Çelebi Yılmaz, cezaevi müdürleri, infaz ve koruma memurları katıldı. Sergide, kentteki Rehberlik ve Rehabilitasyon Tipi Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin elinden çıkan takı, resim, biblo gibi çeşitli eserler sergilendi.
'BAĞIMLILIKTA MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ UNSUR AİLEDİR'
Adana Valisi Mustafa Yavuz, bağımlılıkla mücadelede ailenin önemine dikkat çekerek, “Bireyler aileyi, aile toplumu, toplumlar milletleri ve devletleri oluşturuyor. Bugün de bağımlılıkla mücadele kapsamında, hükümlülerin yaptığı resim ve el sanatları üzerinden konunun diğer tarafını görüyoruz. Bu serginin bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmasını, çocuklarımızın ve gençlerimizin korunmasına katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
'KURUMUMUZDA HÜKÜMLÜLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI YÖNÜNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK'
Serginin hayırlı olmasını temenni eden Çelebi Yılmaz, “Adana’da Rehberlik ve Rehabilitasyon Tipi Ceza İnfaz Kurumumuzu yaklaşık 2 yıl önce açtık. Kurumumuzda eğitimden psikososyal desteğe, mesleki öğretimden sağlığa kadar birçok alanda hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması yönünde önemli adımlar attık. İlerleyen süreçte imzaladığımız protokol kapsamında, Çukurova Üniversitemizin de desteğiyle bu adımları daha iyi noktalara taşıyacağız. Hükümlü ve tutukluların mesleki eğitim ve el işi alanlarında yaptıkları ürünleri burada 1 hafta boyunca halka açık şekilde sergileyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ve kurdele kesiminin ardından, ziyaretçiler sergide yer alan ürünleri inceledi. (DHA)
Haber - Kamera: Yusuf YILDIZ/Adana, (DHA)




