ABD Ve Çin’den Virüs Yaratma Planı!

ABD Ve Çin’den Virüs Yaratma Planı!

 

Yeni belgeler, ABD’li ve Çinli bilim insanlarının 2018 yılında Covid-19’de görülen nadir özelliklere sahip yeni bir virüs yaratmayı planladığına dair bir proje tasarısını gün yüzüne çıkardı.

İddialara göre, laboratuvar ortamında üretilmesi planlanan bu virüs, Covid-19 ile oldukça benzer özelliklere sahip olacaktı.

Çinli bilim insanlarının, bulaşıcı özelliklere sahip yarasa corona virüsleri üretmek için ABD fonlarını kullanma planları, pandemiden bir yıl önce yapılmış. Bu iddialar, yüzlerce e-posta, hibe başvurusu ve bilimsel makaleden oluşan belgelerle destekleniyor.

Abd Ve Çin'Den Virüs Yaratma Planı!Abd Ve Çin'Den Virüs Yaratma Planı!

Araştırma Teklifi Reddedildi

Belgelerde geçen bilgilere göre, laboratuvar ortamında üretilmesi planlanan virüsün, “SARS benzeri salgın tehlikesi” yaratacak dört özelliği vurgulanmış. Ancak belirtilen deney teklifi reddedilmiş ve resmi bir kayıt bulunmamakla birlikte, viroloji uzmanları bu kayıtların Covid-19’u yaratma amacına dair bir “taslak” olduğunu düşünüyor.

Zoonotik Kökeni Çürüttü

Dünya Sağlık Örgütü danışmanı Jamie Metzl, bu belgelerin Covid’in zoonotik köken teorisini çürüttüğünü iddia ediyor. Zoonotik köken teorisi, virüsün vahşi doğada başlamış ve buradan insanlara bulaşmış olduğunu savunurken, bu belgeler laboratuvar kökeni iddialarını güçlendirebilir.

Bu gelişmeler, Covid-19’un kökeni konusundaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırırken, bilim dünyası ve halk arasında zaten iki ayrı teoriye dair güçlü inançlar ve tartışmalar devam ediyor.

Abd Ve Çin'Den Virüs Yaratma Planı!Abd Ve Çin'Den Virüs Yaratma Planı!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.