ABD Halkbank davasında devam kararı verdi

ABD Halkbank davasında devam kararı verdi
23.10.2021
A+
A-

Reuters’un haberine göre ABD Temyiz Mahkemesi’de İran’a Amerikan yaptırımlarını delmesine yardımcı olduğu suçlanmasıyla yargılanan Halkbank’ın avukatlarının Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası (Foreign Sovereign Immunities Act – FSIA) kapsamında ABD’de yargılanmanın olmaması gerektiği konusunda yaptıkları başvuruyu reddedildi.

DAVA NEDEN AÇILDI?
ABD savcıları Halkbank’ı, petrol gelirlerini altına ve ardından nakit paraya çevirerek İran’ın çıkarına olacak şekilde kullanılmasına yol açmakla ve bunu yaparken de kazancı meşru göstermek için sahte gıda ticareti belgeleri oluşturmakla suçlamıştı. Bankanın İran’a 20 milyar dolar transfer etmesi için yardımcı olduğu; bu paranın en az 1 milyar dolarının ABD’nin mali sisteminden aklandığı iddia ediliyor.

SUÇLAMALAR KABUL EDİLMİYOR
Halkbank ise kendisine yönetilen suçlamaları reddederek Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’ndan yararlanmak için başvuruda bulundu. Fakat başvuru mahkeme tarafından olumsuz yanıt alarak davanın devam etmesine karar verildi.

HALKBANK’TAN AÇIKLAMA
Halkbank ise dava ile ilgili bu son gelişmeyi “Bankamızın ABD’de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca New York İkinci İstinaf Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itiraz Mahkeme tarafından reddedilmiştir. İkinci İstinaf Mahkemesinin ret kararının temyiz edilmesi için tüm yasal haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız.” ifadeleriyle duyurdu (İnternethaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber