Suyu iftar sahur arası aşama aşama tüketin

Suyu iftar sahur arası aşama aşama tüketin
01.06.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt Elanur Yılmaz, iftar – sahur arası mutlaka 1,5-2 litre su tüketilmesini, bunu da bir içmeye çok miktarda değil, mideyi yormadan aşama aşama saatlere bölerek yapılması gerektiğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt Elanur Yılmaz, iftar ile sahur arasında mutlaka 1,5-2 litre su tüketmenizi öneriyorum” dedi.
Diyetisyen Yılmaz, İftar ve sahur arasında iki litre suyun bölerek içilmesi gerektiğini belirterek, “11 ayın sultanı Ramazanın ortasına geldik hemen hemen. Kurulan sofralar, ailece açılan iftarlar, davetler, birlik ve beraberliklerle geçiyor.
Ramazanda çok dikkat etmemiz gereken noktalardan birincisi su tüketimi çünkü vücudumuz yaklaşık 17 saat gibi uzun bir süre susuz kalıyor. Sıvı demiyorum özellikle su diyorum çünkü herkesçe bilinen yanlışlardan biride içilen çayı, kahveyi ve asitli içeceklerin de bu gruba katılmasıdır.

MİDEYİ YORMADAN İÇİN
Aksine bunlar gün içerisinde vücudumuzdaki suyu alıp götürüyor ve bizi susuz bırakıyor. O yüzden iftar ile sahur arasında 1,5-2 litre su tüketmenizi öneriyorum. Bunu da bir içmeye çok miktarda değil de mideyi yormadan aşama aşama saatlere bölerek tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra ramazan ayında şekersiz meyve kompostoları, şekersiz limonatalar, maden sodası, ayranla sıvı alımı desteklenebilir” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.