3 kişinin öldüğü silahlı saldırıda tutuklu sayısı 12'ye çıktı
BIST 100
13.127,92 0,12%
DOLAR
44,6075 0,08%
EURO
51,6254 0,21%
GRAM ALTIN
6.672,37 0,16%
FAİZ
42,43 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
103,58 -0,71%
BITCOIN
68.818,00 -1,45%
GBP/TRY
59,1887 0,25%
EUR/USD
1,1563 0,19%
BRENT
110,00 0,21%
ÇEYREK ALTIN
10.930,73 0,36%
  • ANASAYFA
  • Gündem
  • 3 kişinin öldüğü silahlı saldırıda tutuklu sayısı 12'ye çıktı

3 kişinin öldüğü silahlı saldırıda tutuklu sayısı 12'ye çıktı

Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, eğlence mekanına yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada 6 şüpheli daha tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 12’ye yükseldi.

Olay, 27 Mart’ta gece saatlerinde Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi’ndeki bir eğlence mekanında meydana geldi. Tramvay yolundan geçen plakasız otomobilden açılan ateş sonucu işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), yolda selam vermek için duran Cem Özer (49) ve emekli polis Talip Çakır hayatını kaybetti. Saldırıda mekan çalışanı Türkeş Ç. ile Cüneyt S. ise yaralandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Hayatını kaybedenler toprağa verilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, 91 güvenlik kamerasına ait toplam 1844 saatlik görüntü incelendi. Saldırının 2,3 saniye sürdüğü ve olay yerinde 23 mermi kovanı bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin çalıntı ve ikiz plakalı araçlar kullanarak öncü-artçı sistemle hareket ettikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında, 31 Mart'ta gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

6 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Derinleştirilen soruşturma kapsamında Ü.D., N.A., E.C., A.S., M.E., K.U. ve B.Ö. de yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüphelilerden A.S. adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılırken, Ü.D., N.A., E.C., M.E., K.U. ve B.Ö. tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 12’ye yükseldi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?