23 Hazirandan sonrası belediyelerde büyük işçi kıyımı yaşanacak iddiası

23 Hazirandan sonrası belediyelerde büyük işçi kıyımı yaşanacak iddiası
12.06.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2.5 ay geçmesine rağmen belediyeler borçtan kafasını kaldıramıyor.

Meydannet’in haberine göre, 23 haziran İstanbul seçimlerinin ardından Samsun’daki belediyelerin önemli bir bölümünde büyük işçi kıyımı yaşanacağı iddia ediliyor.

KIYIM 23 HAZİRAN SONRASI MI?
Samsun’da 31 Mart seçimleri bitmesine rağmen tartışmalar sürüyor. Özellikle yeni göreve başlayan belediye başkanlarının bir önceki dönemle ilgili yaptığı açıklamalar Samsun gündemine bomba gibi düşerken, Atakum, İlkadım, Canik ve büyükşehirde en büyük sorun belediye borçları. İlçe belediyelerinde ise durum farklı değil. Belediyeler işçi maaşlarını ödemekte zorlanırken, çözümü ise işçi çıkarmakta arıyor. Kritik İstanbul seçimleri öncesi tepki çekmek istemeyen belediye başkanları 23 haziran sonrası büyük bir işçi kıyımına hazırlandıkları iddia ediliyor.

DEVECİ SUÇ DUYURUSU YAPACAK
Atakum’da seçimleri kazanan CHP’li Cemil Deveci geçmiş dönemde yapılan icraatları sert bir dille eleştirirken, belediyenin borç batağına sürüklendiğini bunu yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Deveci’nin özellikle son dönemde alınan işçileri 23 haziran sonrası işten çıkaracağı ifade ediliyor. İlkadım Belediye başkanlığı seçimlerini kazanan Necattin Demirtaş’ta belediyenin ciddi anlamda borç yüküne süreklendiğini ve bundan sonraki dönemde nasıl bir yol haritasıyla hareket edecekleriyle ilgili planlama yaptıkları belirtiliyor.

SUÇLAMALAR HAVADA UÇUŞUYOR
3 dönem Canik belediye başkanlığı yaptıktan sonra görevini başka bir AK Partili İbrahim Sandıkçı’ya devreden Osman Genç’le iddialar ise bitmek bilmiyor. Başkan Sandıkçı’nın kadrolu işçilerin maaşlarının bile özel bir bankaya teminat gösterilerek verilmesinin kabul edilir bir şey olmadığını, Canik Belediyesi’nin normal bir seviyeye gelmesi için en az 2 yıla ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Sandıkçı, Canik Belediyesi’nde son dönemde alınan işçilerle ilgili nasıl bir yaptırimda bulunacağı ise merak ediliyor.

DEMİR TEMKİNLİ DAVRANIYOR
Samsun Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine geldikten sonra belediyenin üst düzey kadrolarında önemli bir değişikliğe giden Mustafa Demir, son dönemde büyükşehirin değişik kademelerine alınan bine yakın işçiyle ilgili 23 haziran İstanbul seçimleri sonrasında karar vereceği söyleniyor. Büyükşehir de tasarruf politikasına gidileceği sinyalini veren ve 31 mart öncesi söz verdiği projelerle ilgili çalışmaları hızlandırmak isteyen Demir’in acil eylem planıyla kısa, orta ve uzun vadede projelerini hayata geçirmesi bekleniyor.

İMAR UYGULAMASI YAPACAKLAR
İlçe belediyelerinde ise aynı senaryo yaşanıyor. Bir çok ilçe belediyesi işçi maaşlarını ödemekte zorlanırken, bazı belediyeler ise maaşları veremeyecek durum geldi. Aday gösterilmeyen eski belediye başkanlarının kendi yakınlarını belediye personeli olarak alması ve kadroların şişirilerek belediyelerin yönetilemez hale geldiklerinden yakınan belediye başkanları özellikle yeni imar uygulamalarını hayata geçirerek belediyelerin gelirlerini yükseltmek istiyor. Bunun içinde bir an önce cazip yerlerde imar uygulamalarını başlatmak istiyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber