20 OCAK 1989 mesajları

20 OCAK 1989 mesajları
20.01.2020
A+
A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“20 Ocak 1989 günü Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcularımız  Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ın hayatını kaybettiği, bazı sporcularımızın yaralandığı elim trafik kazasının yıldönümünde hepimizi derinden üzen acıyı yeniden yaşıyoruz. Üzerinden geçen 31 yıla rağmen hüznünü yüreğimizde hissettiğimiz, yalnızca Samsunspor için değil Türk futbolu açısından da büyük üzüntünün yaşandığı olayda hayatını kaybeden Samsunsporun büyük değerlerini rahmetle, elim kazada yaralanmış olanları da saygıyla anıyorum.

Bizler için Samsunspor; galibiyetiyle sevindiğimiz, mağlubiyetiyle üzüldüğümüz, acısını ve sevincini yüreğimizde hissettiğimiz aidiyetin, zorlukların içinden çıkan azmin ve inancın sembolüdür, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği ortak tutkumuzdur.

Ülkemiz için olduğu kadar şehrimiz için de özel bir anlam taşıyan, Milli Mücadelemiz’in 100. Yılı’nı idrak ettiğimiz 2019’da Samsunspor’umuz gösterdiği başarılı performansı ve lider olarak devam eden mücadelesi sayesinde takımımızın 25 Nisan’da bir üst lige ve en kısa sürede, hak ettiği Süper Lige çıkacağına inancımız tamdır.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, eski Ondokuz Mayıs Stadyumu alanına yapılan Samsun Millet Bahçesi içerisinde Samsunspor’umuzun anısını yaşatacağımız, bu hatıraları gelecek nesillere devredeceğimiz bir anıt yapacağız. Vefanın sembolü olacak bu anıtı Samsun Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile şehrimize kazandıracağız.

Bu vesileyle 2020’nin ülkemiz ve şehrimiz için her alanda olduğu gibi Samsunspor’umuz için de başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor; elim kazanın yıldönümünde, ebediyete irtihal edenlere bir kez daha Yüce Mevla’mdan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı diliyorum.” dedi

 İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Samsunspor futbol takımı kafilesini taşıyan otobüsün 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazada hayatını kaybedenler anısına bir mesaj yayımladı. Başkan Demirtaş 20 Ocak 1989 yılını Türk Futbolunun ve Samsunspor’un kara günü olarak değerlendirdi.

 Başkan Demirtaş yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi:

Samsunspor’un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye’nin ortak acısıdır. Aradan 31 yıl geçmesine rağmen futbol şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız. Samsunspor kafilesi, kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989’da Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs,  bir kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

Kazada hayatlarını kaybederek Türk spor tarihine “futbol şehitleri” olarak geçen futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan’ı bir kere daha rahmetle yâdediyorum.

Kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize verebileceğimiz en güzel hediye duadır.  Ayrıca Samsunspor Kulübü’nün trafik kazasından sonra, kırmızı-beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına “siyah” rengini de eklemesi tam bir kadirşinaslıktır.

Kazada ölenlerden Muzaffer Badalıoğlu’nun Zonguldak’ta, Mete Adanır’ın KKTC’de, Zoran Tomiç’in de Sırbistan’daki mezarları başında her yıl anılması da tam bir vefa örneğidir. “Futbol şehitlerimize” Allah’tan rahmet diliyorum. Mevlam, bu acıyı Samsunspor’umuza ve spor camiasına bir daha yaşatmasın.Onları hep kalbimizde yaşatacağız. dedi

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;
’20 Ocak 1989 tarihi yüreğimizde büyük acıların yaşandığı yıl olarak yer almıştır. 31 yıl önce Samsunspor’umuzun geçirdiği elim kaza ülkemizi, hepimizi yasa boğmuştur. Samsunspor kafilesinin Havza’da geçirdiği kazada teknik direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve takımımızı Malatya’ya götüren otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmiştir. Acısını hala içimizde yaşadığımız bu elim kazadan sonra Samsunspor’umuz manevi olarak çok yıpranmıştır. Rabbim böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın.
Kırmızı-Beyaz takımımız renklerine bu kazadan sonra siyah eklemiş, büyük acının izleri formamız da unutulmamak üzere taşınmaya başlanmıştır.
Günümüzde ise zor günlerin ardından toparlanma sürecini büyük desteklerle sürdüren Samsunspor’umuzun ligde hak ettiği yeri alması ise en büyük arzumuzdur. Bu yolda gönülden başarılarının devamını diliyorum.
Hayatını kaybeden ve kalbimizde unutulmaz yeri olan futbol şehitlerimizi ise rahmetle anıyorum. dedi

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,

Deplasmana giderken 20 Ocak 1989 tarihinde elim bir trafik kazası geçiren Samsunspor kafilesi için bir mesaj yayımladı. Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 yılında deplasmana giderken geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, Futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Tomiç ve Otobüs Şoförü Asım Özkan’ın acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Ölümlerinin 31. yılında büyük bir saygı ve rahmetle anıyorum. Onlar hiçbir zaman unutulmadı, acıları bugün gibi yüreğimizde” dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu

20 Ocak 1989’da Samsunspor’un Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

31 yıl önce Türk futbol tarihinin en acı günlerinden birinin yaşandığını belirten Başkan Aksu, “Yüreğimizi yakan o elim kazanın üzerinden 31 yıl geçti. Bu acı sadece Samsun’un ve Samsunspor”‘un değil Türkiye’nin ortak acısı oldu. Ülkemizi yasa boğan bu acının yaşandığı trafik kazasında hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoför Asım Özkan’ı rahmetle anıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.  Samsunspor”a ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Kazada hayatını kaybeden değerlerimizin hatırasını ve anısını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için Samsun Millet Bahçes’ine anıt yapacağız” dedi.

Samsunspor”un şanlı mazisiyle ve Türk futboluna kazandırdığı yıldız oyuncularla çok büyük ve değerli bir camia olduğunu da vurgulayan Başkan Ersan Aksu, “Güzide kulübümüz tekrar eski başarılı günlerine dönecektir.  Buna inancımız tam.  Samsunspor’un bu sezon gayet başarılı bir gidişatı var ve inşaallah sezon sonunda şampiyon olacaktır” diye konuştu.

 

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir futbol şehitleri andı

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989’da Havza ilçesinde geçirdiği kazanın 31. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. Programa katılan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Samsunsporun o yıllarda destan yazdığını belirtti.

Kaza yerindeki anma programına Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Anadolu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) Başkan Vekili Ergin Gümüşçü, CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Havzalı Şirinler Grubu Başkanı Emre Aysan ve taraftarlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Aysan kaza günü ve sonrası yaşanalar hakkında bilgiler aktardı. Aysan,  30 yıl önceki kazada hayatlarını kaybedenlerin Samsun ve Türk sporunu büyük bir yasa boğduğunu kaydederek, “Şirinler Grubu olarak bu acı günümüzü unutmayacağımızı belirtir, hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileriz” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Samsunsporun o yıllarda destan yazdığını belirterek; “Bu elim kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralandı veya sakat kaldı. Bu elim kazada vefat oyuncularımıza Allah’tan rahmet dilerim. İlçemiz tarihinde ve hafızlarımızda 20 Ocak 1989 tarihi bu acı olayı hatırlatmaktadır. Bizler her zaman Samsunsporumuzun yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Allah’ım bir daha böyle acılar yaşatmasın. Samsunsporumuzun süper lige çıkacağı konusunda hiçbir şüphemiz yok, yollarında başarılar diliyorum.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber